Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

В СУ „Вичо Грънчаров“ посветиха турнир по канадска борба на 3 март

  29.02.2024 14:22
В СУ „Вичо Грънчаров“ посветиха турнир по канадска борба на 3 март

С химна на България и поздрав от директора Нели Атанасова в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица бе открит вътреучилищен турнир по канадска борба. Турнирът е посветен на 3 март,  тематично е наречен „Силни и смели като дедите си“ и е организиран съвместно със Спортен клуб по армрестлинг „Локомотив – 96“ – Горна Оряховица.

Събитието бе особено вълнуващо за преподавателите по физическо възпитание в СУ „Вичо Грънчаров“. Няма и как да е иначе, при положение, че имена като Пламен Димитров – световен шампион и настоящ треньор, Илиян Енчев – републикански шампион и също действащ треньор, Недалин Христов – световен шампион, Марияна Гугучкова – най-силната дама в този спорт, Симеон Александров – носител на световна купа в Словакия, Кристиян Димитров и Никола Гашевски – действащи състезатели, са били или в момента са част от спортното семейство на училището. С бурни аплодисменти бе посрещнато и името на Цветан Гашевски – многократен шампион и Почетен граждани на Горна Оряховица, който също е свързан със СУ „Вичо Грънчаров“.

Ударно започна турнирът – той бе открит със среща между Нели Атанасова и Илиян Енчев. Дали дамската сила надделя, или Енчев като истински шампион прояви спортсменство и кавалерство, но победата бе за Нели Атанасова.

Победители в своите категории станаха Демис Тахиров, Деа Щаракова, Белослава Данкова, Никола Гашевски и Тони Иринчев.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
армрестлинг Локомотив 96 СУ Вичо Грънчаров