Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Лясковец Спорт

„Локомотив 96“ спечели отборната победа в първенство по армрестлинг в Лясковец

  09.04.2024 08:45
„Локомотив 96“ спечели отборната победа в първенство по армрестлинг в Лясковец

Горнооряховският клуб по армрестлинг „Локомотив – 96“ спечели отборното класиране на първенството, което се провежда за втора поредна година в Лясковец. Над 170 състезатели участваха в различните категории и възрастови групи в двата дни на състезанието. В първия ден, когато беше надпреварата на лява ръка, се бяха записали 164 души. На дясна ръка бяха 195. Част от състезателите се пробват в различни възрастови групи, но минимум 170 младежи, девойки, мъже и жени се бяха събрали в Лясковец за турнира. Така че първенството имаше тежестта на държавен шампионат, а домакините се представиха блестящо и взеха отборната победа.

В първенството участваха клубни отбори на ЦСКА (София), „Варна Армрестлинг тим“ (Варна), „Давид“ (Ямбол), „Младост“ (София), „Гаврил“ (Радомир), „Етър“ (Велико Търново), „Адреналин“ (София), „Железни ръце“ (Поморие), „Стоте войводи“ (Сливен), „Булс“ (Ботевград), „Спартак“ (Благоевград), „Локомотив 96“ (Горна Оряховица), както и индивидуални състезатели от Берковица, Благоевград, София, Божурище, Ботевград, Ямбол, Бургас, Варна, Димитровград, Казанлък, Любимец, Перник, Пловдив, Русе, Равда, Смолян, Стара Загора, Търговище, Харманли, Чирпан и още много населени места от всички краища на България.

Организатор е горнооряховският клуб с партньорството на Община Лясковец и спонсори. За откриването дойдоха народните представители Людмила Илиева и Кристина Петкова, кметовете на Лясковец и Горна Оряховица Васил Христов и Николай Рашков, председателите на Общинските съвети Сергей Добрев и Огнян Стоянов, както и много ветерани, прокарали пътя на спорта в България. За тях имаше специални плакети, които да изразят признателността на днешните спортисти към хора като Димитър Милушев, Димитър Стефанов, Георги Тодоров и Цветанка Тодорова и др.

Организаторите се бяха постарали да направят двата дни празник за любителите на спорта, в който се включиха и местни таланти от други спортове, музиката и танца.

Възпитаниците на Аделина Колева от ВС „Графити“ откриха първенството с невероятно изпълнение на химна. Братята Мартин и Данаил Николови, както и бъдещите шампиони от обединения клуб „Иван Стойчев“ направиха демонстрации по спортна акробатика. Балерините от „Грация“ също се включиха между оспорваните схватки на сцената на НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец.

Легендата на армрестлинга Цветан Гашевски беше съдия на турнира. Световният шампион и неуморен двигател на „Локомотив – 96“ Пламен Димитров участва само като организатор, не и като състезател. Но неговите момчета успяха да вземат отборната победа.

В първия ден, когато бяха схватките на лява ръка, „Локомотив 96“ спечели следните отличия:

При момчета до 15 г., които бяха в една категория, победител стана Добрин Тотев, а Владимир Иванов е трети.

В кат. до 78 кг при юноши до 18 г. първи е Симеон Александров, а Мартин Милев е втори.

Орхан Кемалов е втори в кат. до 86 кг в същата възраст.

Младежи до 21 г., кат. до 78 – Иван Георгиев е първи.

В същата възраст, но в кат. 95+ първи е Тодор Зеленков.

При девойките до 18 г. Габриела Иванова е втора. Тя се пробва и при жени в кат. 57 кг и там стана трета. Категорията бе спечелена от съотборничката й Николета Петрова.

При хората с увреждания Марин Пейчев е втори.

Момчил Иванов и Димитър Стефанов са съответно втори и трети в групата на ветерани до 86 кг.

В същата възраст, но в кат. над 86 кг трети е Валентин Чуков.

При мъжете Захари Захариев е със сребърен медал в кат. до 63 кг, а също втори, но в кат. до 95 кг е Петър Иванов.

На следващия ден състезанието продължи с турнира на дясна ръка и това са медалистите на „Локомотив“:

Тодор Петров стана втори в отворената категория при момчетата до 15 г. Златният медалист на лява ръка Добрин Тотев на дясна е трети.

При юношите до 18 г. Кристиян Петков е втори в кат. до 70 кг. Също втори, но в кат. до 78 кг е Симеон Александров.

Орхан Кемалов е със златен медал на дясна след среброто на лява в кат. до 86 кг.

При младежите до 21 г. Алекс Зарков е втори в кат. до 70 кг.

Иван Георгиев дублира златото от първия ден с ново първо място и на дясна ръка в кат. 78 кг.

Стефани Дечева печели първото място при девойки до 18 г. Втора е Габриела Иванова.

Стефани участва и при девойки до 21 г. и спечели още един златен медал.

При жени в кат. до 57 кг Николета Петрова направи златен дубъл с първи места и на двете ръце.

Марин Пейчев добави втори сребърен медал и на дясна ръка.

При ветераните в кат. до 86 кг „локомотивци“ си размениха местата и този път Димитър Стефанов е втори, а Момчил Иванов е трети.

С дясна ръка Захари Захариев вдигна нивото и от сребро премина на злато в кат. 63 кг при мъжете. Мартин Първанов стана втори в кат. до 70 кг, а Данчо Милков е трети в кат. до 86 кг.

Всичко това донесе отборната титла на „Локомотив 96“. Второто място е за ЦСКА, а трети е отборът на „Варна Армрестлин тим“.

Имаме страхотни юноши и младежи. Изключително съм доволен от тяхното представяне и вярвам, че им предстоят още много победи. Заради тях си струва да се бори човек, коментира Пламен Димитров, който е основен организатор на първенството.


Ключови думи
армрестлинг Локомотив 96 Лясковец Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета