Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Дунав” (Лом) се отказва от първенството на Северозападна трета лига

  08.02.2024 15:22
„Дунав” (Лом) се отказва от първенството на Северозападна трета лига

Един от смятаните за претенденти за първото място в Северозападна трета лига – „Дунав” (Лом), се отказва от по-нататъшно участие в първенството. Отборът влезе като потенциален фаворит в шампионата, но в края на есенния дял изпадна в криза, задълбочена и от нелепата смърт на Ферарио Спасов в катастрофа след мача с горнооряховския „Локомотив”.

Новината за отказване на ломчани беше официално съобщена на традиционната работна среща на клубовете от Северозападна трета лига, провела се в пресцентъра на стадион „Ивайло” във Велико Търново.

На съвещанието присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълнителния комитет на БФС Румен Вълков, председателят на ЗС на БФС - В.Търново Бончо Генчев и секретарят на Зоналния съвет Игор Бакьов.

На срещата бяха обсъдени актуални теми и казуси преди началото на пролетния полусезон. Клубовете бяха запознати с решението на Изпълнителния комитет на БФС от 26 януари т.г., според което 10% от ежегодните солидарни плащания от УЕФА ще бъдат разпределени между 60-те участници в третото ниво от българския футбол. По този начин всеки клуб ще получи по 4205 евро от общата генерирана сума.

Картотекирането, документите, лицензирането на треньорски кадри бяха сред другите дискутирани теми.

Конгрес на БФС ще има, като най-вероятно той ще се проведе на 15 март, но конкретна информация около събитието към момента няма.

Стартът на Северозападна трета лига е на 24 февруари, като програмата не предвижда междинни кръгове. Единствено заради Великден ще има кръг в петък, а за „Локомотив” това се явява гостуване на втория отбор на „Ботев” Враца.


Ключови думи
Северозападна трета лига Локомотив Горна Оряховица