Петък, 03 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Посегнаха на Кена за бъдеще в Горна Оряховица

  02.02.2024 09:24
Посегнаха на Кена за бъдеще в Горна Оряховица

„Кенът за бъдеще не е нито рекламно пано, нито кошче за отпадъци. Ако някой не уважава каузата, за която работим, поне да не пречи“. Поредица от гневни коментари се заредиха във Фейсбук, след като бе пусната снимка на контейнера, в който се събират кенчета, облепен с рекламата на строителна бригада.

Събирането на алуминиеви кенчета е част от кампанията „Капачки за бъдеще“ в подкрепа на родилните отделения и неонатологиите в страната. В началото на ноември и в Горна Оряховица бе поставен специален контейнер, наречен „Кен за бъдеще“. Той е монтиран пред „Амбарица“ със съответното разрешение за поставяне от Общината. От тогава на всеки две седмици от него се предава по един 200-литров чувал с алуминиеви отпадъци, а средствата влизат по сметката на кампанията.

За съжаление много хора приемат Кена за бъдеще за обикновен кош за боклук. Доброволците, които работят за кампанията, са принудени да правят разделяне на отпадъците, за да остане само алуминият. Вероятно трябва повече разгласа и обяснение, за да разберат хората за какво е този контейнер. Но това лепене на обяви е прекалено и то точно върху надписа – съвсем да заприлича на кош за отпадъци, коментират в групата „Капачки за бъдеще“.

Кен за бъдеще е предназначен само за алуминиеви кенчета. Би било добре, ако са смачкани, преди да бъдат пуснати вътре. И, моля, не лепете нищо по контейнера.


Ключови думи
Кен за бъдеще Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета