Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Учениците се молят за грипна ваканция, но заболеваемостта в Горна Оряховица дори е спаднала

  31.01.2024 16:25
Учениците се молят за грипна ваканция, но заболеваемостта в Горна Оряховица дори е спаднала

Новата мода в Тик Ток е ученици да пращат сърцераздерателни клипчета на кметовете с молба за грипна ваканция, но в Горна Оряховица статистиката не е в тяхна полза.

Всекидневната информация за заболеваемостта в училищата и детските градини показва, че общата бройка на отсъстващи деца е далеч под 30%, колкото се иска за грипна ваканция. Дори в последните дни заболеваемостта като че ли пада. В края на миналата седмица са отсъствали 1070 деца – било заради заболяване, било заради превантивни мерки на родителите. На 31 януари отсъстващите са 894. Това е под 20% от общо 4861 деца и ученици, обхванати в детските и учебните заведения в общината – от ясла до гимназия.

Има няколко детски градини, където отсъстващите са повече от 30%. Но в училищата, откъдето идват и воплите за ваканция, положението е съвсем различно. В повечето болните са под 10%.

Ситуацията все пак е силно променлива. Училищата в Пловдив, Варна, София, Перник, Ямбол минаха на онлайн обучение. Истинска грипна ваканция има само в Бургаско, където има много болни учители и затова не може да се организира дистанционно обучение.


Ключови думи
грипна ваканция Горна Оряховица