Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

В СУ „Емилиян Станев“ събират средства за реновиране на училищната библиотека

  20.12.2023 15:18
В СУ „Емилиян Станев“ събират средства за реновиране на училищната библиотека

Средства за реновиране на училищната библиотека, където да бъдат обособени кътове за четене и самостоятелна работа, набират от традиционния си коледен базар учениците на СУ „Емилиян Станев“. Освен това самите деца споделили, че искат в библиотеката да има повече нови заглавия, при това те предпочитат книгите да са на съвременни български автори.

„Така се роди идеята за каузата на коледния ни базар. След това към желанието на децата се присъедини и библиотекарката Цветелина Дечева, която ни разказа, че напоследък библиотеката се оказва тясна и не може да поеме всички ученици, които търсят там материали, за да подготвят проектите си. Така че при обособяването на тези специални кътове, ние ще направим ремонт в библиотеката“, обяснява помощник-директорът на училището Антоанета Палангурска.

Ученици, учители и родители са се включили в изработването на коледните изделия. В някои от паралелките децата са работили заедно с родителите си. Арт ателиета са си организирали и учителите, които участват в базара с рисувани шалове. Ученическият парламент в гимназията е направил поредица от работилници за учениците от 5 до 12 клас, които са проявили интерес да майсторят сувенири. Благодарение на това широко участие, базарът предлага картички, играчки за елхата, свещници, рисувано стъкло, бижута, сред които и обеци от кафе.

Базарът ще работи до края на седмицата.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев библиотека
Последни
Седмицата
Анкета