Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Награждават успелите ученици на СУ „Емилиян Станев“ на специална церемония

  25.06.2024 13:09
Награждават успелите ученици на СУ „Емилиян Станев“ на специална церемония

Над 120 ученици на СУ “Емилиян Станев”, постигнали високи резултати в различни състезания през учебната година, ще бъдат наградени на специална церемония. Тя ще се състои на 27 юни от 14 ч. в Актовата зала на училището. На нея ще могат да бъдат чути и някои от изпълненията на отличени на национални и международни конкурси певци и музиканти.

По време на церемонията ще бъдат наградени момичетата от хандбалния отбор, които станаха шампиони на България в Ученическите игри за момичета V - VII клас, участниците в националния кръг на състезание по шах, Онур Халилов, който спечели трето място на Националната олимпиада по “История и цивилизации” и много други. Ученици, спомогнали със своите успехи в областта на музиката, изобразителното изкуство и спорта за издигане имиджа на училището, също ще получат заслужени награди.

Изпращаме една изключителна учебна година. Освен множеството отличия, които нашите ученици спечелиха, тази година за пръв път влизаме в Топ 100 на училищата с най-добри резултати на матурата по български език за XII клас в страната, каза директорът на СУ “Емилиян Станев” д-р Кина Котларска. Зрелостниците на най-голямото школо в областта постигат високи успехи и на втората матура и с оценките си класират училището на четвърто място по резултати на държавните зрелостни изпити в област Велико Търново.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев