Вторник, 27 Авг 2024
            
Велико Търново Други

Графичните дизайнери на СУ „Емилиян Станев“ спечелиха за втори път „Рекламно междучасие“

  28.06.2024 13:55
Графичните дизайнери на СУ „Емилиян Станев“ спечелиха за втори път „Рекламно междучасие“

По най-добрия възможен начин завърши учебната година за талантливите ученици от професия “Графичен дизайнер” на СУ “Емилиян Станев”. Амбициозният екип от млади бъдещи дизайнери, водени от преподавателите Галя Георгиева и Мелина Попова, спечелиха за втора поредна година едно от най-престижните състезания в тази област - “Рекламно междучасие”, организирано от Нов български университет.

Децата работиха по изключително сложен казус, който им бе поставен от преподаватели по дизайн от университета и имаха по-малко от 24 часа, за да представят своята разработка на проект, разказаха преподавателите им. Учениците на СУ “Емилиян Станев” се състезаваха в конкуренцията на още 5 отбора от цялата страна. И въпреки че са най-млади сред участниците, учениците от Велико Търново спечелиха убедително състезанието, горди са те.

Миналата година дизайнерите на СУ “Емилиян Станев” разработиха цялостен бранд на безалкохолна бира с магнезий. Тази година изпреварват конкуренцията с проект за минерална вода на известна българска марка с вкус на плод и родопски билки.

Кристин Сутрова, Михаела Драганова, Даяна Николова, Невена Маркова, Стела Ценкова, Елена Папазова, Стефания Грозданова, Християна Василева, Теодор-Светослав Стоименов, Анелия Цветкова, ученици от IX до XI клас, са подготвили цялостен дигитален маркетинг и са изпълнили задача за печатна реклама на продукта. Освен първото място, отборът на професия “Графичен дизайнер” печели и покана за участие в друг проект на НБУ - “Рекламна академия”, която ще се състои през февруари следващата година.


Ключови думи
Рекламно междучасие СУ Емилиян Станев