Петък, 23 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сред семейния уют от миналото в Етнографския музей малчуганите от ДГ „Детска радост” отпразнуваха Деня на християнското семейство

  21.11.2023 11:59
Сред семейния уют от миналото в Етнографския музей малчуганите от ДГ „Детска радост” отпразнуваха Деня на християнското семейство

Децата от ДГ „Детска радост” в Долна Оряховица и тази година спазиха традицията и гостуваха на Етнографския музей за Празника на християнското семейство и православната младеж.

Уредникът на музея Петър Георгиев разказа на малчуганите легендата за Въведение Богородично. С интересна беседа домакинът припомни на своите малки гости за някои от най-пазените семейни ценности и обичаи.

Празникът, посветен на семейството, продължи с песни, стихотворения и танци. Пъстрата програма на децата бе аплодирана от секретарят на читалище „Христо Козлев 1883” Йорданка Тихчева и библиотекаря Ралица Величкова, които заедно с членове на пенсионерския клуб „Надежда” бяха специални гости на събитието.

Да помним корените си и да обичаме семейството, защото то е най-голямото богатство, заръчаха възрастните на малчуганите от ДГ „Детска радост” и ги захраниха с питка, както повелява традицията.

Гостуването на децата в Музея завърши с образователна и интересна разходка в миналото. Домакинът Петър Георгиев разведе своите малки гости във всички зали и ги запозна с невиждани експонати. Така долнооряховските деца се потопиха в семейната атмосфера и уют на техните прадеди и отнесоха у дома нови знания и емоции .


Ключови думи
ДГ "Детска радост" Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета