Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Информационна кампания под наслов „Запознай се с Ротаракт” ще проведе Ротаракт клуб - Велико Търново

  26.10.2023 09:41
Информационна кампания под наслов „Запознай се с Ротаракт” ще проведе Ротаракт клуб - Велико Търново

Информационна кампания под наслов „Запознай се с Ротаракт” ще проведе Ротаракт клуб - Велико Търново. Събитието е изцяло насочено към представяне дейността на Ротаракт клуб Велико Търново и ще се проведе този петък, 27 октомври, във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и филиала на Медицински университет – Варна в старата столица.

Ежегодно членовете на клуба организират безброй хуманитарно насочени инициативи, чрез които подпомагат хора в нужда. Една от най-разпознаваемите кампании на клуба е „Купи и дари”. Инициативата се провежда по два пъти всяка година – за Коледа и за Великден. Благодарение на кампанията, която се осъществява повече от 12 години, стотици семейства от Велико Търново и региона са подпомагани с хранителни продукти в навечерието на най-светлите празници.

Друга традиционна за Ротаракт клуб Велико Търново кампания е „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, реализираща се с помощта на фондация „Искам бебе” и Община Велико Търново. Инициативата се осъществява вече пет години и благодарение на нея три двойки с репродуктивни проблеми вече имат свои деца.

Най-мащабната инициатива на Ротаракт клуб Велико Търново в последните години е „За малките герои”. Благодарение на нея, цялостно бяха обновени девет стаи в отделението по педиатрия в областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Изграден бе и един изцяло нов санитарен възел.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, заповядайте на информационните срещи, които ще се проведат при следния график: 1) от 10.00 ч. във филиала на Медицински университет Варна (в сградата на Хуманитарна гимназия, ет.3) във Велико Търново; 2) от 13.00 ч. до 16.00 ч. на първия етаж в Корпус №5 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. На срещите ще можете да се запознаете с членове на клуба, да получите информация относно актуалната им дейност, както и възможностите за кандидатстване в клуба. Ако нямате възможност да присъствате на информационните срещи, но имате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях чрез официалните им профили в социалните мрежи.


Ключови думи
Ротаракт
Последни
Седмицата
Анкета