Неделя, 08 Сеп 2024
            
Общество

Месец на мъжкото здраве организират Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София-Балкан

  13.11.2023 08:01
Месец на мъжкото здраве организират Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София-Балкан

Информационна кампания, посветена на Месеца на мъжкото здраве (ноември), организират Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София-Балкан.

Целта на кампанията, която се организира за първи път, е да информира обществото за здравните проблеми при мъжете (в т.ч. рак на простатата, рак на тестисите и психично здраве), както и че навременното им откриване и лечение са от съществено значение. Информационната кампания „Месец на мъжкото здраве с Ротаракт” цели да провокира мъжете да обръщат повече внимание на здравето си, както и да посещават профилактично лекари уролози.

Част от информационната кампания е представянето на мненията на водещи специалисти по урология от Военномедицинска академия – гр. София. Те ще запознаят обществото за мястото на профилактичните прегледи в своевременното откриване и отстраняване на здравните проблеми при мъжете.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново и Ротаракт клуб София-Балкан, в партньорство с лаборатории „Рамус”, са подготвили и една изненада. Всеки споделил първото от поредицата видеоклипове (https://fb.watch/ofbg6PAxoC/), целящи запознаване на обществото със здравните проблеми при мъжете, в периода до 15-ти ноември, ще има възможността да бъде избран за безплатно изследване с туморен маркер Total PSA. Освен да бъде споделено видеото, за участието е необходимо публикацията да бъде публична, за да може да бъде видяна от организаторите, а също така и в коментар под оригиналната публикация е необходимо да се посочи градът, в който всеки участник желае да се изследва.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клубовете е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт, са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно членовете на Ротаракт клубовете организират и провеждат и нови кампании в полза на обществото.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново или Ротаракт клуб София-Балкан, може да се свържете с тях чрез официалните им страници в социалните мрежи.


Ключови думи
Месец на мъжкото здраве Ротаракт
Последни
Седмицата
Анкета