Неделя, 28 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Ротаракт клуб Велико Търново дари детски книжки на обновеното отделение по педиатрия при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”

  28.02.2024 10:13
Ротаракт клуб Велико Търново дари детски книжки на обновеното отделение по педиатрия при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново направиха дарение на детски книги на цялостно обновеното детско отделение в областната болница. Книгите бяха предадени на отделението по педиатрия от президента и вицепрезидента на Ротаракт клуб Велико Търново - Марий Стоянов и Пламена Пенкова.

Ротаракторите получават книгите от Мария Иванова-Георгиева – бивш член на Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев, която е пожелала да дари събраните от нея книжки на детско отделение, обновено от Ротари или Ротаракт клуб в България. За осъществяването на връзката между Мария Иванова-Георгиева и Ротаракт клуб Велико Търново помага и дистриктният Ротаракт представител за ротарианската 2023/ 2024  Марина Желева.

Припомняме, че Ротаракт клуб Велико Търново започна ремонтни дейности в отделението по педиатрия при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” още през 2021/ 2022 г. чрез кампанията „За малките герои”. Тогава те цялостно ремонтираха 8 стаи в отделението, изградиха и един изцяло нов санитарен възел.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново са признателни към Ротари клуб Велико Търново за това, че заедно с фондация „Америка за България” и фондация „За доброто” харесват тяхната идея, обединяват усилия и завършват започнатото от тях, за да може отделението по педиатрия в момента да е цялостно обновено и да има един съвсем нов и по-добър вид.

Младите добротворци се надяват, че новите условие в детското отделение и дарението, направено от тях, ще направят болничният престои на малките пациенти една идея по-лек.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото. Традиционни инициативи на Ротаракт клуб Велико Търново са „Купи и дари”, „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, „В кръвта ти е да спасяваш животи”. Ежегодно Ротаракт клуб Велико Търново организира и провежда и нови кампании в полза на обществото.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях чрез официалните им страници в социалните мрежи.


Ключови думи
Ротаракт