Вторник, 23 Яну 2024
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ приема „Ботев“ (Вр) с надежда за първа победа у дома

  24.10.2023 11:31
„Етър“ приема „Ботев“ (Вр) с надежда за първа победа у дома

Дерби на дъното в Първа лига предстои утре  - „Етър“ приема „Ботев“ (Враца). Мачът е от 17:30 ч. на стадион „Ивайло“. „Виолетовите“ са 16-и в класирането, а врачани – 14-и. Гостите са единственият отбор, допуснал във вратата си повече голове – 27 срещу 26 на етърци. Те са и в серия от три поредни загуби.

„Етър“ в последния кръг записа реми като гост на „Крумовград“, а преди това победи в контрола „Янтра“. Надеждите са най-после „болярите“ да постигнат първа победа на стадион „Ивайло“ в официален мач този сезон. Ако това стане, те ще се приближат плътно до „Ботев“ (Вр) и „Славия“.

Красен Георгиев от Варна ще ръководи двубоя, асистенти са му Димо Вълчев и Живко Петров, ВАР-рефер е Кристиян Колев, а съдийски наблюдател – Константин Писков.

„С когото и да играем – мачът е много тежък. Още повече срещу директен противник като „Ботев“ (Враца). Не бих казал, че е мач за 6 точки, защото още е прекалено рано, предстоят още много мачове в първенство, после и плейофи… Но със сигурност е много важно да вземем този мач, най-вече от психологическа гледна точка. И за двата отбора е изключително важен. Срещу „Крумовград“ направихме първи мач без допуснат гол, да се надяваме, че сега ще вземем и първа победа у дома“, заяви старши треньорът на „Етър“ Светослав Петров.

Наставникът пожела да уточни и някои интерпретации, че „не броял за жив“ предстоящия съперник. „Това, което излезе в някои медии, бе всъщност неточно предадени думи на Христо Янев. Самият той ми каза, че няма нищо такова. Той визираше въпрос на репортер, а не мое изказване. Няма как да не уважавам „Ботев“ (Враца)“, добави Светльо Петров.

Добрата новина от „Етър“ е, че вече всички футболисти са здрави и на линия за мача. Напълно възстановени са Николай Янков, Валери Христов и Владислав Найденов.

Билетите за мача вече са в продажба в Евентим, цената им е 10 лв., а за ученици и пенсионери - 6 лв. Те ще се продават в сряда от 13 ч. във фен магазина, а от 16 ч. на двете каси от северната страна за домакините и на южната каса за феновете на „Ботев“. Тогава се отварят и входовете на стадион „Ивайло“.


Ключови думи
Етър
Последни
Седмицата
Анкета