Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Лекари и медицински сестри от горнооряховската болница получиха почетни грамоти за високия си професионализъм

  19.10.2023 17:11
Лекари и медицински сестри от горнооряховската болница получиха почетни грамоти за високия си професионализъм

8 лекари и 11 медицински сестри от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ бяха удостоени с почетни грамоти за високия си професионализъм. Грамоти получиха и трима лекари от ДКЦ. Отличията бяха връчени в деня на Св. Иван Рилски на празнична среща в горнооряховската болница.
Почетните грамоти бяха връчени в деня на Св. Иван Рилски на празнична среща в горнооряховската болница.
Ако преди 128 години, когато е основана нашата болница е имало предимно ентусиазъм, то сега с развитието на медицината, на преден план излиза професионализмът. Чувството за грижа към ближния никога не ни е напускало, ние сме заедно с нашите пациенти. Правим всичко възможно да ги задържим да се лекуват в нашата болница и го правим успешно, не без помощта на Община Горна Оряховица. Бъдете здрави и нека дълги години да даряваме здраве на нашите пациенти, обърна се с думи на благодарност към лекарите управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.
Празникът на горнооряховските лекари уважиха и заместник-кметовете Николай Георгиев и Григор Минков. С думи на благодарност за професионализма, упоритостта, всеотдайността и ежедневните усилия към лекарите се обърна и Григор Минков. Дори и материалната база да е петзвездна, няма ли екип, няма ли професионалисти, все едно, че я няма болницата. Бъдете здрави вие и вашите семейства, пожела заместник-кметът.
В празничния ден трима лекари от ДКЦ получиха грамоти за изявения си професионализъм и принос в здравеопазването. Това ендокринологът д-р Мария Христова, и кардиолозите д-р Анка Михайлова и д-р Гинка Маринова.
Най-голямото ни постижение през тази година е интензивният сектор, където успяхме да повишим качеството на обслужване. Затова и всички медицински сестри, които се включиха в работата в това нелеко отделение заслужават награда, сподели д-р Иванов. Управителят на болницата отличи 11 медицински сестри за високо качество на здравните грижи, положени за интензивно болни пациенти през настоящата година. Грамоти за своята работа получиха: Валя Миновска, Стефка Стойнева, Десислава Великова, Росица Банкова, Катерина Йонова, Таня Маринова, Красимира Стефанова, Здравка Иванова, Зафирка Ковенкова, Деница Недева и Румянка Мусева. За дългогодишния си професионален път в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ бяха отличени анестезиологът д-р Емил Стоев и инфекционистът д-р Тодор Михнев.
За постигнати добри резултати в пряката лечебна дейност, проявен висок професионализъм и принос в издигане авторитета на лечебното заведение с грамоти бяха удостоени д-р Илко Костурков, д-р Ася Сотирофска, д-р Бисерка Акиванова, д-р Галияна Доксева, д-р Стоян Стоянов и д-р Ценка Пенчева.
Благодарност от името на целя колектив на здравното заведение към управителя д-р Иванов изрази д-р Ася Сотирофска. Благодарение на вашите ръководни умения, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се утвърди като водеща болница в региона. Две неща в човека не остаряват – очите и мечтите. Ние ще се погрижим за очите, а вие се погрижете да сбъднете нашите мечти за още нова апаратура и оборудване, за още нововъведения в лечебния процес, за да се грижим още по-добре за нашите пациенти, обърна се към управителя д-р Сотирофска.
За празничното настроение на медиците и техните гости немалък принос имаха и младите изпълнители Даная Александрова, Ивайла Николова, Ерик Михайлов и Симеон Славев от Школата по изкуства при НЧ „Напредък – 1869“ с вокален педагог Аделина Колева, както и малките балерини от Балетна школа „Грация“ с ръководител Соня Георгиева.
Малчуганите от група „Пинокио“ на ДГ „Първи юни“ зарадваха лекарите с голяма рисунка, която ще украси Детско отделение, за да радва и да създава настроение, както на медицинския екип, така и на малките пациенти.


Ключови думи
МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета