Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Кампанията за измерване на костната плътност в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица продължава

  26.07.2023 14:50
Кампанията за измерване на костната плътност в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица продължава

До 31 юли продължава кампанията за измерване на костната плътност в МБАЛ „Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица. Поради големия интерес заради преференциалната цена от 40 лева на изследването с компютърен томограф, тя бе удължена с още един месец.

От началото на кампанията до момента през Отделението по образна диагностика са преминали 265 пациенти от Габрово, Троян, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Павликени, Свищов, Златарица, Елена, Сухиндол, в т.ч. и мъже.

Целта на ежегодната кампания на МБАЛ - Горна Оряховица е превенция на остеопорозата след навременното й диагностициране и съответно назначаване на подходящото лечение от специалисти.

Остеопорозата е метаболитно костно заболяване, характеризиращо се с ниска костна минерална плътност, повишена крехкост на костта и повишен риск от фрактури на различни кости. Заболяването е социално значимо и навременната профилактика е важна.

Записванията за изследване на костната плътност продължават, като желаещите могат да се обадят на телефон 0878 746 356 до 31 юли, Николина Кирилова, старши рентгенов лаборант.


Ключови думи
костна плътност МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета