Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Педагогически специалисти от ОУ „Димитър Благоев“ бяха на обучение в Хърватска по Еразъм+

  04.10.2023 12:59
Педагогически специалисти от ОУ „Димитър Благоев“ бяха на обучение в Хърватска по Еразъм+

11 педагогически специалисти от ОУ „Димитър Благоев“ преминаха 7- дневен курс на обучение на тема Основни ИКТ инструменти за образование/The Fundamental ICT Tools for Education/ в Сплит, Хърватска, за периода 25 септември – 1 октомври 2023г. Образователният курс е част от дейностите по проекта „Нашата дигиталн@ мисия за следващото поколение“, финансиран по програма Еразъм+.

Водещият на курса Ариана Блажич от International Teacher Development Institute представи интересни и полези платформи и инструменти за създаване на видео, на задачи с право на избор, дейности за комбинирано обучение, обърната класна стая, активно учене, игри и предизвикателства – стая на загадките, приключенски истории. Обучителните сесии сложиха акцент и върху изкуствения интелект – въведение в темата, интерактивно обучение с помощта на изкуствения интелект и дигитални инструменти за отговорното и премерено използване на изкуствен интелект за образователни цели. Два от дните бяха насочени към демонстрации на изученото и персонални практически задачи. Домакините от европейската образователна институция Europass Teacher Academy организираха срещи за обмяна на опит с учители от Хърватия, Полша и Литва. Културната програма в града и туристическата обиколка на околностите обогатиха седмицата на мобилността.

Последващите дейности по проекта са  открити уроци за представяне на иновациите, обмяна на опит, създаване на електронна книга с ресурси, електронен албум със снимки от обучението, организиране на дейности за разпространение на резултатите и други.

„Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения принадлежат изцяло на техния автор и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на ЦРЧ. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито ЦРЧР.“


Ключови думи
Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета