Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ посрещна ученици и учители от 3 държави

  09.05.2023 16:17
Горнооряховското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ посрещна ученици и учители от 3 държави

ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Горна Оряховица посрещна ученици и учители от три държави – Италия, Уелс и Португалия, с богата програма, която включи участие на гостите в учебни часове в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, творчески ателиета по приложни и изящни изкуства и спортни дейности, които имаха за цел да провокират любопитство и интерес към българската култура и бит, креативност и желание за водене на здравословен начин на живот.

В първия ден от посещението си в България гостите се запознаха със забележителностите на гр. Велико Търново и изпитаха тръпката от участието си в състезание за Лов на съкровища. Пред очите им бяха разкрити вълнуващи моменти от историята на този емблематичен български град. Видяха средновековната крепост Царевец и посетиха хълма Трапезица, където участваха в мотивиращ семинар, воден от Калин Василев от организацията „Търново Рънс“.

При посещението на Тракийската гробница в град Казанлък гости и домакини се запознаха с един от шедьоврите на тракийското строително и изобразително изкуство, а в Етнографския комплекс „Дамасцена“ си подариха невероятно преживяване в единствения по рода си „Храм на розата“ в сърцето на Розовата долина.

Вдъхновени да водят по-здравословен начин на живот и да сбъдват мечтите си, участниците в проекта с ентусиазъм се включиха и в организираните от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ работни ателиета по конна езда и грънчарство в село Кърпачево.

По време на мобилността учителите проведоха работни срещи в училище на тема „Ефективни подходи за развитие на дигиталната компетентност на учениците“ и „Стратегии за работа с деца със СОП“.

След приключване на учебните занятия учениците и учителите се включиха в тренировка по зумба, която завърши с традиционно българско хоро в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Важна част от културното опознаване на страната бе и настаняването на учениците в местни семейства по време на целия им престой. Те имаха възможността да се потопят по-пълноценно в българската култура, обичаи и ежедневие. Тези дни превърнаха учениците и учителите в екип и приятели.

Програма „Еразъм+“ дава възможност на учениците от всички държави членки на Европейския съюз да придобият нови знания и полезни умения, да общуват на английски език и да се обогатяват с вълнуващи впечатления и много нови приятелства.


Ключови думи
ОУ Св. св. Кирил и Методий Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета