Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

ВТУ организира международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“

  12.07.2023 10:20
ВТУ организира международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“

В периода от 19 до 21 юли 2023 г. Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ организира пета международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ за представители на българските училища в чужбина. Участие ще вземат 66 участника от 13 държави - Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Германия, Австрия, Чехия, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Албания, Обединени арабски емирства.

Международната Еразъм+ седмица е посветена на дейности за споделяне на опит и добри практики в организацията на обучението в българските неделни училища зад граница като средство за повишаване качеството на Еразъм+ студентските практики в тези училища и дейности за обучение за преподавателите по и на български език по националната програма «Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина» във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Ще бъдат обсъдени актуални проблеми на езиковата култура с оглед на преподаването в чуждоезикова среда. В програмата има предвиден и дискусионен форум за добрите педагогически практики от обучението по география и икономика в българските училища в чужбина, както и дискусия за мястото на обучението по история на България сред подрастващите в чужбина.

Участие ще вземат и представители на Дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ към Министерство на образованието и науката.


Ключови думи
ВТУ Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета