Вторник, 05 Дек 2023
            
Велико Търново Култура

Карнавал на образи и оголени страсти в спектакъла „Слуга на двама господари“ на великотърновския театър

  05.09.2023 14:28
Карнавал на образи и оголени страсти в спектакъла  „Слуга на двама господари“ на великотърновския театър

Карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи, забавление, което никога няма да забравите. Това ще предложи на публиката новият спектакъл „Слуга на двама господари“ на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. С него всеки зрител ще попадне в двойната зависимост на смеха и веселието - господарите на истинския живот на сцената, обещава режисьорът Димитър Шарков. Премиерата на великата пиеса на Карло Голдони е на 12 септември от 19 часа в голяма зала на великотърновския театър.

Историята в „Слуга на двама господари“ ще пренесе публиката в 60-те години на XX век в цветна Италия - в Неапол и Сицилия, които носят своята наивност и чистота. В същото време европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота. Затова в спектакъла има много музика, песни и танци в стила на рокендрола и туиста, които са луди и опияняващи.

Уникалната драматургическа структура е изградена от неочаквани обрати, както за зрителя, така и за героите. Темата на спектакъла е двойственият живот, който води до пълно объркване на истинските стойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите са оголени до краен предел, емоциите - също, желанията са най- дръзки.  

Творческата идея е на известния режисьор Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Над сценографията и костюмите работи художникът Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на МДТ “Константин Кисимов”.

Билети за премиерния спектакъл на 12 септември от 19 часа в голяма зала на МДТ се продават на касата на театъра, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.


Ключови думи
Слуга на двама господари МДТ
Последни
Седмицата
Анкета