Вторник, 05 Дек 2023
            
Горна Оряховица Общество

Поставят 300 нови контейнера за отпадъци в Горна Оряховица

  05.09.2023 14:12
Поставят 300 нови контейнера за отпадъци в Горна Оряховица

В изпълнение на новия си договор „Глобъл Клинър” ООД започна поетапно разполагане на 300 нови контейнера за битови отпадъци в Горна Оряховица. Съдовете са от нов тип и би трябвало да не позволяват разпиляването на боклука от клошари и бездомни животни.

Новите контейнери са метални, с по-голям обем от досегашните – от 2000 до 3750 л. и с постоянно затворен капак, който се отваря с педал. Те ще се обслужват от специализиран сметоизвозващ автомобил, който е автоматизиран и снабден със система за дезинфекция.
На някои от улиците в града ще се наложи преместване на старите контейнерни площадки или разширяването им с цел по-лесното обслужване на новите съдове. На други места ще останат старите контейнери, тъй като там преминаващите въздушни кабели не позволяват обслужването на новия вид контейнери.
Старите „бобри“ от 1100 литра ще бъдат реновирани и добавени към сега съществуващите в населените места в общината. Паралелно с това във всички селища вече са доставени нови кофи за отпадъци тип „Кука“ от 240 литра.
За да има ефект от новите съдове, не трябва да се изхвърлят отпадъци извън тях. Не бива да се спират автомобили пред тях, за да не се затруднява работата на сметоизвозващия автомобил.


Ключови думи
контейнери за отпадъци Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета