Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Коригираха срока за кандидатстване по магистърските програми на ВТУ за втория прием

  26.07.2023 15:10
Коригираха срока за кандидатстване по магистърските програми на ВТУ за втория прием

Кандидатмагистърската кампания във Великотърновския университет е повече от успешна и върви много по-добре от предходната година. Засилен бе интересът на студентите към магистърските програми не само при първия прием, а още по време на кампанията „Рано рани“, когато кандидатите направиха своите сериозни заявки. Надяваме се от есента със същия успех да стартират и магистърските програми в Република Северна Македония, информират от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Анализът показва, че по време на кампанията „Рано рани“ и първия прием най-желани са специалностите от професионалните направления: Теория и управление на образованието, Психология, Педагогика, Педагогика на обучението по ... ВТУ предлага широк спектър от 131 магистърски програми в 31 професионални направления в редовна, задочна и дистанционна форми на обучение по държавна поръчка и платено обучение.

По настояване на ректора и зам.-ректора по учебната дейност се наложи да поправим една несправедливост и внесем корекция в сроковете за кандидатстване по магистърските програми, която не даваше възможност на студентите от Великотърновския университет да участват в класирането. С Решение на Академичния съвет бе променен Правилника и сроковете на втория прием са удължени до 20.09, уточняват от ВТУ.

Приемът продължава, като се надяваме да удовлетворим желанията на кандидатите. Приветстваме с „Добре дошли!“ всички, записани на този етап, като им желаем успех, щастливи и ползотворни дни в голямото семейство на Великотърновския университет, допълват от университета.


Ключови думи
ВТУ магистърски програми
Последни
Седмицата
Анкета