Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Грациите от Горна Оряховица танцуваха за златните български гласове в Летния театър във Велико Търново

  19.07.2023 14:08
Грациите от Горна Оряховица танцуваха за златните български гласове в Летния театър във Велико Търново

Балетна школа „Грация” стана част от кампанията за повече родна музика в българския ефир. Балерините на Соня Георгиева и Анита Михайлова танцуваха за златните гласове на българската естрада, които правят голямо концертно турне в цялата страна, за да подкрепят българската музика.

Концертът „С обич и песен” обединява дузина изпълнители – любими на няколко поколения, и мина вече през няколко български града. Поредната спирка беше във Велико Търново на сцената на Летния театър. В Търновския концерт се включиха Йорданка Христова, Мими Иванова, Роси Кирилова, Силвия Кацарова, Нелина, Мая Нешкова, Ева от „Тоника”, Тони Димитрова и братя Аргирови. Грациите от Горна Оряховица танцуваха на почти всички песни, а накрая получиха колективна благодарност от цялото певческо войнство.

Участието на балет „Грация” е по покана на народния представител от 47-мо Народно събрание Цвета Галунова, която активно участва в инициативат за законодателна инициатива, която да отреди 50% на българската музика в националния ефир.

За малките балерини концертът е и голям урок по професионализъм. Но пък и те от своя страна успели да изненадат с различни таланти. Най-малките от Школата, които са на 4-5 години, посрещнали Благовест и Светослав Аргирови с „Как си ти” и братята били буквално стъписани от невръстните си фенове. Балерините впечатлиха и в играта с публиката. Една от тях, макар и само на 6 години, спечели диск с изпълнение на народна песен.

За нашите деца, а и за нас, беше много вълнуващо и вдъхновяващо да излезем на една сцена с най-големите имена на българската популярна музика. Мисля, че се получи страхотна симбиоза между нас и изпълнителите и в крайна сметка бурните аплодисменти на препълнения театър бяха награда и за нашите млади таланти, коментира ръководителят на школата Соня Георгиева.


Ключови думи
балет Грация концерт Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета