Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Култура

Горна Оряховица и Лясковец танцуваха заедно за Международния ден на танца

  28.04.2023 12:40
Горна Оряховица и Лясковец танцуваха заедно за Международния ден на танца

Класически балет и фолклор се сляха, Горна Оряховица и Лясковец танцуваха заедно на сцената на Зала 1 в Община Горна Оряховица. Музикалният спектакъл бе по повод Международния ден на танца, който се отбелязва на 29 април.

Близо два часа публиката се наслади на изпълненията на артистите от Балетна школа "Грация"с художествен ръководител Соня Георгиева и спортен педагог Анита Михайлова, Детска фолклорна студия "Раховче" при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ с художествени ръководители Иван Иванов и Румяна Русева и Балет "Ритъм" при НЧ „Напредък – 1870“ гр. Лясковец с балетен педагог Валя Атанасова.

Гости на танцовия спектакъл бяха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Григор Минков. Прекрасните изпълнения аплодираха и много родители и приятели на малките танцьори.

Благодарим ви за чудесния спектакъл, за настроението, за позитивната енергия и прекрасните емоции, с които ни заредихте, обърна се към танцьорите Григор Минков. Заместник-кметът накратко припомни защо 29 април е обявен за Международен ден на танца и поздрави ръководителите на танцовите школи за подготовката и добрата работа с децата, а на родителите за помощта и съдействието, които оказват. Откраднахте сърцата ни тази вечер и нашата благодарност към вас за прекрасното изживяване са цветята и аплодисментите, каза още Григор Минков.


Ключови думи
Балет Грация
Последни
Седмицата
Анкета