Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

20 отбора спорят за рекорден награден фонд под кошовете на площад „Георги Измирлиев”

  15.07.2023 17:53
20 отбора спорят за рекорден награден фонд под кошовете на площад „Георги Измирлиев”

20 отбора се записаха за мъжкия стрийтбол турнир G.O. 3x3 The Kings и битките под кошовете правят още по-горещ площад „Георги Измирлиев”. В 17 часа турнирът бе открит от кмета инж. Добромир Добрев, който благодари на всички състезатели и най-вече на домакините от БК „Локомотив” и Solar Home. За подкрепата на Общината той получи екипа, специално направен за турнира, от президента на баскетболния „Локомотив” Димитър Петков.

Горна Оряховица досега беше по-известна с футбола, но вече и с баскетбола, не пропусна да отбележи атрактивния водещ Атанас Михайлов – NAS, който ще надъхва играчите и ще забавлява публиката тази вечер.

Мъжете играят за рекорден награден фонд. 2000 лева ще получат победителите, 600 лв. е премията за втория тим и 400 лв. за третия. Ще има екипи за всички 16 отбора, излезли от предварителните групи. „Декатлон България”, които са партньори на петото издание на турнира, са подготвили награди за най-атрактивните участници в мини турнирите за забивки и стрелба от тройката.

Турнирът започна със срещите в предварителните групи. Двайсетте отбора са разделени в пет групи, като четири ще продължат в елиминационната фаза. Играе се по 8 минути или до 21 отбелязани точки. За пръв път на подобен турнир в България се играе едновременно на три игрища. Срещите могат да се наблюдават на https://www.youtube.com/@3x3bulgaria27.

Победителите ще станат известни късно тази вечер.

Утре сутринта турнирът продължава с битките при децата и младежите.


Ключови думи
стрийтбол 3х3 Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета