Събота, 12 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

План за устойчива градска мобилност е разработен за община Горна Оряховица

  11.10.2024 10:30
План за устойчива градска мобилност е разработен за община Горна Оряховица

План за устойчива градска мобилност е изработен за община  Горна Оряховица. Новият стратегически документ, който е в унисон с европейската концепция за планиране на транспорта в градовете, цели ефективно използване на ресурсите и подобряване условията на живот в Горна Оряховица и населените места.
Планът за устойчива градска мобилност (ПУГМ) е разработен в съответствие с Общия устройствен план на града. Насочен е към проблематиката с масовия градски транспорт, велосипедното движение, паркирането и пешеходството, както и синергията между различните начини на придвижване.
След извършен експертен анализ, в ПУГМ са предвидени конкретни мерки с хоризонт до 2035 г. Те обхващат дейности като реконструкция на улична и общинска пътна мрежа, категоризация на улиците и по-добро регулиране на движението, изграждане на паркоместа, на пешеходни и велоалеи, оптимизиране на обществения транспорт.
Във времевата рамка е заложен план за изпълнение, заедно с необходимия бюджет за всяка от следващите години. Финансирането може да бъде както по европейски и национални програми, така и със собствени средства на Общината.
Всички детайли по новия План за градска мобилност ще бъдат подложени на публично обсъждане, което предстои да се насрочи.
На вниманието на гражданите предварително се публикуват графични изображения на планираното, заедно с обяснителна записка. Информацията се намира тук.   


Ключови думи
устойчива градска мобилност Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета