Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Култура

Графичен дизайнер попълва екипа на Художествена галерия „Недялко Каранешев”

  08.10.2024 11:09
Графичен дизайнер попълва екипа на Художествена галерия „Недялко Каранешев”

Теменуга Дечева се включва в екипа на Художествена галерия „Недялко Каранешев” и ще работи заедно с д-р Деница Александрова – Иванова, която съвместява работата като уредник и с преподаването във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Дебютът на новия уредник беше в подготовката на изложбата, представяща графичното наследство на покойната Мария Вангелова. Тази изложба остави отпечатък и върху мен. Била съм чест гост на изложби, но никога не съм се замисляла как всъщност се подготвя едно такова събитие. Ново е, интересно е, имам много какво да уча, но Деница Александрова е добър учител и вярвам, че бързо ще навляза в работата, каза Теменуга след първата си изява пред публика.

32-годишната Теменуга Дечева е учила с СУ „Вичо Грънчаров” и Езиковата гимназия във Велико Търново. Завършила е маркетинг във ВТУ, а след това желанието й да твори я кара да специализира графичен дизайн.

В Галерията попадам на творческа атмосфера, която вдъхновява. Радвам се, че ще имам честта да представям забележителни творци и така да утвърдим и развиваме Галерията като важен културен център в Горна Оряховица. Мисля, че и като графичен дизайнер ще мога да помогна за създаване на материали, които да отразяват духа на всяка изложба и да привличат ценителите на изкуството, споделя Теменуга Дечева.


Ключови думи
Теменуга Дечева Галерия Недялко Каранешев Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета