Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Други

На благотворителна изложба и концерт кани Сдружение „Елита“

  23.04.2023 11:20
На благотворителна изложба и концерт кани Сдружение „Елита“

На детска благотворителна изложба и концерт „Възкресение“ кани приятелите си Сдружение „Елита“ на 25 април от 18 часа в Народно читалище „Надежда- 1896“. Събитията се организират по проект „Нотна палитра“, в който са обхванати над 130 деца и младежи. Проектът е финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ към Национален фонд „Култура“ /National Culture Fund, Bulgaria.

Изложбата е втора за участниците в обучителните курсове по изобразително изкуство с преподавател Дария Василева. В нея са включени творби на 80 деца и младежи от Сдружение „Елита”, Детска градина „Соня“ и ЦСОП в Ново село, сътворили красиви глинени фигурки, репродукции на тема Търновград, абстрактни композиции, мозайки, Великденски сюжети…

След откриването на изложбата в Народно читалище „Надежда- 1896“ започва концерт под надслов „Възкресение“. Децата и младежите от вокална школа „Елита“, заедно с вокалния педагог г-жа Петя Василева, ще поздравят гражданите и гостите на град Велико Търново с великденски и пролетни песни.

Заедно с изложбата и концерта ще се проведе и благотворителен базар на изработените от децата картини и изделия. Събраните средства ще бъдат дарени на Комплекс „Кризисен център за лица ТЪРНОВГРАД“ и ЦСОП в Ново село.


Ключови думи
Сдружение "Елита" Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета