Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Коледно пътешествие с музика и танц предложи балет „Грация“ за финал на годината

  21.12.2022 21:15
Коледно пътешествие с музика и танц предложи балет „Грация“ за финал на годината

Дядо Коледа донесе подарък на всяка „грация“ от балетната школа с ръководител Соня Георгиева. А всички те заедно подариха коледно пътешествие с музиката и танците от различни времена и различни народи на публиката в Зала 1, дошла да види финалния концерт за годината на балет „Грация“.

Всички възрасти и формации на школата се качиха на сцената и показаха композициите, които миналата година получиха куп награди от танцови конкурси в страната, най-голямата от които беше Гран при за характерни танци на Танцовата спартакиада „Търновска царица“. Финалът беше новата постановка на големите момичета „На хубавия син Дунав“. Към магията на танца добавиха своята музика и талантите от школата на Аделина Колева Ерик Михайлов и Симеон Славев, който беше и водещ на концерта.

Танцовата част от вечерта завърши с весел балетен флашмоб, в края на който се появи и чакан гостенин. Дядо Коледа имаше нужда от помощ, за да внесе чувала с подаръците и всяко дете получи своя дар.

Беше прекрасно да споделя тази вечер с вас. Пожелавам ви още много подаръци и много сбъднати желания. Гордейте сте, че сте достоен продължител на горнооряховската балетна школа. Нека 2023 г. е още по-успешна за вас и за балета, приветства кметът инж. Добромир Добрев децата и техния ръководител. Те пък от своя страна му подариха малка кукла-балерина като благодарност за помощта, оказвана от Общината.

Гости на празника бяха и други приятели на балет „Грация“ – изпълнителният директор на „Захарни заводи“ АД Валентина Ралева, директорът на ОУ „Иван Вазов“ Иван Момъков и зам. директорът Гергана Павлова, председателят на НЧ "Братя Грънчарови" Иван Иванов, представители на „Макс Марк“, които добавиха към подаръците на Дядо Коледа и малко сладости.

Нощта преди Коледа е пълна с вълшебства, надежда и много усмивки. Такава вечер искахме да ви подарим днес. Благодаря ви, че сте с нас. Ще ви очакваме и на концертите си през 2023 г., обърна се към залата Соня Георгиева.


Ключови думи
балет Грация Соня Георгиева
Последни
Седмицата
Анкета