Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Петима „локомотивци” получиха повиквателна за националния отбор от набор 2008

  02.03.2022 14:06
Петима „локомотивци” получиха повиквателна за националния отбор от набор 2008

Повиквателна за лагер-сбор на проектонационален отбор набор 2008 г. получиха петима състезатели на „Локомотив”. Лагерът за момчетата от Северна България е в Габрово от 7 до 13 март. По същото време ще има лагер и в Южна България. От две години БФС работи по проект за ранно откриване на таланти и децата са наблюдавани още в първите си крачки на терена. Периодично се правят такива лагери, в които се пресяват най-добрите. Тази година малките национали вече ще имат и международни срещи.

„Локомотивците”, харесани от националния селекционер Стефан Колев, са Мариян Хараламбиев, Момчил Коев, Радомир Коев, Георги Георгиев и Алехандро Ортега, които са част от отбора U15 (Деца) на ОФК „Локомотив” с треньор Мирослав Гавазов. От петимата само Георги Георгиев е дебютант при националите, останалите са вече с пета повиквателна. Още две момчета на „Локо” можеха да са на лагер-сбора, но Георги Дачев и Георги Йорданов са с леки контузии и националните треньори предпочетоха да им дадат време за възстановяване.

Междувременно първенството в тази възраст се подновява следващата седмица, като „Локомотив” ще е домакин на един от основните си съперници в групата – „Янтра 2019” (Габрово). В първия мач от есенния полусезон младите „железничари” победиха с 5:2 като гости, но това беше единственият мач, в който отборът игра в пълен състав. Контузии и най-вече ковид и карантини преследваха „локомотивци” цяла есен и въпреки очевидното игрово превъзходство, те не заемат полагащото им се място във временното класиране. Преди подновяването на шампионата те са на трето място, като водач е „Спартак” (Плевен) с 34 т., втори е отборът на „Янтра 2019” с 33 т., а „Локо” е с 29 т. В групата са още „Етър”, „Литекс”, „Севлиево” и др.


Ключови думи
Локомотив национален отбор Мирослав Гавазов
Последни
Седмицата
Анкета