Събота, 05 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

17 медала от два турнира в двата края на България спечелиха борците на „Локо”

  02.10.2024 16:56
17 медала от два турнира в двата края на България спечелиха борците на „Локо”

В два турнира в двата края на България участваха борците на „Локомотив” през изминалия уикенд. Първо, водените от Николай Ганев и Цветослав Кирилов, момчета извоюваха 7 медала от турнира „Купа Петър Киров” в НСА, София. На следващия ден добавиха още 10 отличия от IV Международен турнир в Ножарево, община Главиница.

В залата на НСА Момчил Драганов откри сметката с отличия, извоювайки злато в кат. 28 кг (група на родени 2016 г.). Момчил победи двама състезатели на „Симеон Щерев – Левски” – Калоян Преждаров и Кристиян Тодоров.

Също първо място, но в кат. 26 кг на възрастова група Деца 1 (родени 2014/2015), спечели Митко Минов. По пътя към златото той направи три победи. Първо се наложи над Християн Христов от НСА, след това победи съотборника си Денислав Драганов, а на финала грабна победа с технически туш над Георги Игов от Благоевград.

Денислав Драганов остана пети в тази категория, след като отстъпи в спора за медала от Християн Христов от НСА.

В същата възраст, но в кат. 28 кг, Емануил Захариев стана втори. Той направи три победи, за да стигне до финала. Наложи се над Веселин Желязков от „Локомотив” (Пд), Александър Емануилов от НСА и Димитър Георгиев от Благоевград. На финала обаче отстъпи на Марио Марков от Петрич.

Преди това шампионът победи другите двама състезатели на „Локомотив” в тази категория – Станислав Кирилов и Айдън Асенов. Двамата се срещнаха в спор за трето-пето място и „локомотивския” сблъсък бе спечелен от Станислав, който си тръгна с бронзовия медал.

Сребърни медали спечелиха Дария Айвазова в кат. 50 кг при момичетата и Борил Генчев в кат. 38 кг при момчета.

Мартин Попов стана трети в кат. 30 кг във възраст Деца II група.

На следващия ден „локомотивци” пътуваха за другия край на страната, където в Ножарево се проведе IV турнир „Али Раим – Кешан”.

Митко Минов спечели втори златен медал за този уикенд след победи над Арен Абдула и Умут Али и двамата от Дулово.

Йордан Миланов също е със златен медал с победи над Дауш Сунай и Арем Паша от Глоджево.

Златен медал спечели и Станислав Кирилов с победи над Денчо Халил от Дулово и Емир Турай от Глоджево.

Николай Геранлиев стъпи на най-високото стъпало на стълбичката в своята категория с победи над Ареф Юсуф от Исперих и Александър Стоян от Молдова. Николай получи и купа за най-техничен състезател на турнира.

Йоан Миланов последва примера на брат си Йордан и взе златото с победи над Еге Раим от село Окош и Белчин Сюлейман от Дулово.

Мартин Памукчиев стана втори с победа над Арда Али от Дулово и загуба от Вифор Александър от Молдова.

Също със сребърен медал е и Йордан Папазов, започнал с победа над Данаил Ефтимов от Шумен и загуба от Берк Хаджиюмеров от Глождево.

Александър Чакалов нелепо изгуби златото в своята категория при момчетата. Той победи първо Ивайло Иванов от Дулово и поведе с 8:0 на Емир Мустафа от Исперих. Секунда невнимание обаче позволи на съперника му да го тушира и го остави със сребърния медал.

Георгий Серго добави още един сребърен медал за „Локо” в първата категория на кадетите. Той се наложи над Юзеир Селимов от Глоджево и Аксел Кадир от Исперих.

Петото сребро за горнооряховския клуб спечели Момчил Недялков във втората категория на кадетите. С победа над Искрен Минов от Силистра и загуба от Борат Бейти от Русе.

И в двата турнира се получиха много добри срещи, които да дадат представа за напредъка на нашите състезатели. Всички се представиха добре, макар че има още какво да се желае от подготовката им. Важното е да са упорити и да знаят, че, ако мечтаят и работят за мечтите си, няма невъзможни неща, коментира треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив