Вторник, 27 Сеп 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Жители на кв. „Чолаковци“ внесоха подписка в Община Велико Търново заради щети, нанесени им от лоша канализация

  07.07.2021 20:56
Жители на кв. „Чолаковци“ внесоха подписка в Община Велико Търново заради щети, нанесени им от лоша канализация

Юристът Андрей Маринов внесе в община Велико Търново подписка, съдържаща имената на близо 80 жители на кв. „Чолаковци“. В сигнала си хората изтъкват необходимостта от спешен ремонт на канала за отточни води между кварталите „Пишмана“ и „Чолаковци“, който преминава до блока на ул. „Бяла Бона“ 11.

„При всеки проливен дъжд „каналът“ прелива и вода нахлува не само на улицата, но и в самата сграда, като влага има и в мазетата. В близост до сградата има дълбока дупка, която е образувана от тези проливни валежи. След всеки по-силен дъжд се излива фекална вода с отпадъци, а миризмата е непоносима“, се казва в официално входираното писмо на хората.

Според тях, в продължение на години общината е била сигнализирана, потърпевшите са молили за помощ при справянето с този проблем, но никой не откликвал. Преди дни те запознаха с проблемите си председателя на Републиканци за България и водач на великотърновската листа Цветан Цветанов, който посети живущите на място. Юристът в листата Андрей Маринов, за когото защита правата на гражданите и подобряване на административното им обслужване, са лични каузи, също проведе срещи със семействата от въпросния блок.

„Възмутителното е, че администрацията съзнателно абдикира от задълженията си и отказва да предприеме каквито и да е действия, в продължение на години“, коментира Андрей Маринов. След огледите на място, той е категоричен, че изграждането на нови канализационни и отточни съоръжения е жизнено необходимо.

„Този случай е показателен защо хората в един краен квартал трябва да загърбят различията си и да се обединят около разрешаването на един проблем“, заяви Андрей Маринов.

Юристът е категоричен, че няма да остави местната власт да бездейства повече по въпроса и ще продължи, с всички законови механизми, да отстоява правата на хората.

 

 

 


Ключови думи
Андрей Маринов Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати