Четвъртък, 30 Дек 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Онкохирургът д-р Иван Николов: Републиканци за България е разумен проект на експертността, има какво да дадем на държавата

  07.07.2021 13:32
Онкохирургът д-р Иван Николов: Републиканци за България е разумен проект на експертността, има какво да дадем на държавата

Конфронтацията между институциите трябва да спре, липсата на държавност доведе до абсолютен хаос в управлението, категоричен е третият в листата на Републиканци за България- Велико Търново

 

България се нуждае от промяна и от млади, амбициозни хора като нас, които могат да я дадат. Това каза великотърновският хирург и трети в листата на Републиканци за България д-р Иван Николов. „Участвах в учредяването на политическа партия „Републиканци за България“ и видях много млади и много перспективни хора, с различни специалности, които могат да бъдат полезни чрез своята експертиза“, каза д-р Николов. Този нов проект е в основата на това, много млади българи да се впуснат в политиката, заедно с Цветан Цветанов, изтъкна още докторът в интервю за великотърновското радио.

„Безпрекословно вярвам на господин Цветанов“, заяви д-р Николов. Хирургът е родом от Дряново, но още в шести клас е пристигнал в старата столица, където е завършил ПМГ „Васил Друмев“. След завършване и на висшите си образования, от 2001 д-р Николов става част от Първо хирургично отделение на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ в старата столица, а от началото на 2019 г. е хирург във великотърновския онкодиспансер. Докторът е бил и кмет на родния си град Дряново, в продължение на два поредни мандата, избиран като независим кандидат.

Именно от този период д-р Иван Николов познава и уважава Цветан Цветанов. Двамата са били в политиката: „Аз – като участник в местното самоуправление, той – като доказан лидер на национално ниво“.

Третият във великотърновската листа на Републиканци за България д-р Николов сподели, че се е присъединил към този силен отбор, воден именно от желанието да пренесе опита, който има, като участник в местното самоуправление, на национално ниво. „Смятам, че много неща могат да бъдат променени и посланията на Републиканци за България са крайно ясни“, каза докторът, изтъквайки конкретните стъпки, предвидени в програмата на партията за подобряване и развитие във всяка обществена сфера.

„Днес България е разделена и това разделение не може да продължава повече. Трябва да спре!“, категоричен е д-р Николов. По думите му не може повече да продължава тази конфронтация между институциите - държава, президент, премиер. Възстановяване единството на нацията е голямата цел на Републиканци за България, както и равнопоставеност на всички участници в изборния процес.

Възстановяване на държавността е друга стратегическа цел на политическата сила. „Какво имаме предвид – всяка една институция да тежи на мястото си и във всяко отношение да има експертиза – в сферата на здравеопазването, в сферата на социалните дейности, в управлението на държавата. Липсата на тази държавност доведе до абсолютен хаос в управлението на държавата ни. През всичките тези години тя се управлява тоталитарно, това няма как да продължи“. Реформа на съдебната система също е нещо изключително важно, за да се върне доверието в институциите, убеден е кандидатът за народен представител от листата с номер 21.  

Докторът заяви, че Републиканци за България в цялата страна са провели изключително позитивна предизборна кампания, за разлика от други политически сили, чиято цел номер едно е била това,  новият политически проект „Републиканци за България“, да не участва в управлението. „Защото бяхме малтретирани, унижавани, много от симпатизантите ни бяха преследвани“, каза той по повод парламентарния вот през април. „Управляващите тогава решиха, че нашият нов проект е най-голямата заплаха за управлението на Борисов и ГЕРБ. Ние понесохме изключително големи негативи“, припомни д-р Иван Николов и изрази надежда, че сега това наистина е сведено до минимум.

„Ние сме дясна партия с евро-атлантически приоритети и няма как да бъдем свързвани с конюнктурата, нито с политическото наследство на предишни и настоящи политически сили, които участват в тези избори“, категоричен е д-р Николов.

„Републиканци за България е разумен проект на експертизата и за в бъдеще има какво да дадем на държавата, участвайки в управлението“, каза уважаваният онкохирург.

Доктор Иван Николов призова хората да изберат тази политическа сила, която искат, без страх от репресии.

 

 

 


Ключови думи
Републиканци за България д-р Иван Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати