Вторник, 28 Сеп 2021
            
Горна Оряховица Спорт

В своята зала младшата на хандбалния „Локомотив” спечели бронзови медали от Държавните финали

  27.06.2021 20:02
В своята зала младшата на хандбалния „Локомотив” спечели бронзови медали от Държавните финали

В продължение на три дни спорна зала „Никола Петров” беше домакин на финалите от Държавното първенство по хандбал за юноши мл. възраст М-14.

Осемте отбора, достигнали последната фаза от надпреварата, бяха разделени в две групи. „Локомотив” (Горна Оряховица) се състезава с отборите на ХК „Добруджа” (Добрич), ХК „Мартен-67“ (Мартен), ХК „Чардафон“ ( Габрово).

ХК „Раховец-2008“ (Горна Оряховица), ХК „Поморие” (Поморие), ХК „Пирин-64” (Гоце Делчев), СКХ „Опака-1974“ (Опака) оформиха другата четворка.

„Локомотивци” стартираха с три последователни победи. В първия мач надделяха над връстниците си от Габрово с 24:16. Във втория надиграха мартенските хандбалисти с 24:15. В третия победиха „Добруджа” с 22:19 и заеха първото място в своята група.

На полуфинала младите „железничари” допуснаха загуба от „Поморие” с 20:24. В мача за бронзовите медали надиграха градския съперник „Раховец-2008” с 27:17.

Георги Василев и Християн Колев от „Локомотив” бяха избрани в идеалната седмица на турнира. Християн Колев беше определен и за най-добър вратар на шампионата.

Класиране

1. ОХК „Поморие” (Поморие)

2. ХК „Добруджа” (Добрич)

3. ХК „Локомотив” (Горна Оряховица)

4. ХК „Раховец-2008” (Горна Оряховица)

5. ХК „Опака-1974” (Опака)

6. ХК „Мартен-67” (Мартен)

7. ХК „Чардафон” (Габрово)

8. ХК „Пирин-64” (Гоце Делчев)

„За нас третото място е много добро постижение. Момчетата се състезават за първа година в тази възраст. Въпреки че са по-малки, показаха характер и отборен дух. Следващият сезон този отбор отново ще играе в тази възрастова група и вярвам, че ще сме по подготвени и мотивирани”, сподели Радослав Георгиев от „Локомотив”.

„Това бяха последните състезания за този изключително успешен сезон за нас. Тази година постигнахме клубен рекорд. Всички наши отбори се класираха за финалите на Държавното първенство в своята възраст. С изключение на два отбора, всички други са медалисти както от Първенството, така и от турнирите за Купата на България. Тук е мястото да благодаря на всички състезатели и треньори за всеотдайната работа. На всички родители и наши приятели, които ни помагаха през тази трудна година. На всички наши спонсори и рекламодатели. На Община Горна Оряховица в лицето на кмета – инж.Добромир Добрев, които повярваха в нас. На екипа от Управителния съвет на Клуба, с които сме рамо до рамо и гледаме в една посока. Всичко това ни задължава да продължаваме напред”, коментира председателят на УС на ХК „Локомотив” Йордан Димитров.

„Локо”: Християн Колев, Тодор Тодоров, Даниел Генин, Галин Иванов, Георги Василев, Венелин Трифонов, Мартин Костадинов, Велизар Драганчев, Георги Стоилов, Радостин Байчев, Константин Бакалов, Иво Иванов, Стефан Георгиев, Михаил Тодоров, Теодор Йовчев.


Ключови думи
хандбал Локомотив юноши младша
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати