Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” спечели футболен турнир в Елена

  22.06.2021 11:40
„Локомотив” спечели футболен турнир в Елена

„Локомотив”, набор 2006/2007, спечели деветото издание на детски турнир по футбол в памет на Петко Антонов и други футболни деятели в Елена. В надпреварата, организирана от Община Елена и местният футболен клуб „Чумерна“, взеха участие над 110 деца от шест отбора – „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Олимпия“ (Стара Загора), „Изгрев“ (с. Царевец), „Сините камъни“ (Сливен), „Чумерна“ (Елена) и „Арсенал“ (Казанлък).
Отборите бяха разделени в две групи и в съботния ден се изиграха шест мача. На финала в неделя „локомотивци”, водени от треньора Лъчезар Русев, извоюваха победа с 3:0 над „Сините камъни“. Тимът на Горна Оряховица стана шампион на турнира и получи купата от кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев.
Домакините от „Чумерна“ останаха на четвърто място след срещата със старозагорци, завършила 3:2 за гостите. Казанлъчани пък загубиха с 3:0 мача с „Изгрев“ за пето и шесто място.
Освен купи за отборите, статуетки и награди имаше за най-добрите млади футболисти. Мартин Маринов от „Локомотив“ бе определен за най-добър вратар, Антоний Петков от „Олимпия“ – за най-добър защитник, Михаил Коджабашев от „Сините камъни“ – за най-добър полузащитник, Ивон Георгиев от „Чумерна“ – за най-добър нападател и Борислав Бъчваров от „Локомотив“ – за голмайстор на турнира.
В памет на футболните деятели организаторите на спортното събитие подготвиха специални статуетки, които връчиха на техни близки. Петър Хараламбиев е първият треньор на „Чумерна“, благодарение на който футболният тим на Елена влиза през 1978 г. в БРФ група. Стоян Панайотов е основател на спортен клуб „Атлетик“ в балканския град и през далечната 1921 г. донася първата футболна топка в Елена.


Ключови думи
Локомотив турнир Елена Лъчезар Русев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати