Петък, 24 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

ГЕРБ-СДС: Имаме решение за Присовските завои и южния вход на Велико Търново, новото управление е на път да провали и този проект

  24.06.2021 16:06
ГЕРБ-СДС: Имаме решение за Присовските завои и южния вход на Велико Търново, новото управление е на път да провали и този проект

Какво ще се случи с проекта за Присовските завои беше един от въпросите, които поставиха работници и служители във фирмите „Авточойс“ и Модна къща „Петров“ пред кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ–СДС Станислав Стоянов, Венцислав Спирдонов, Георги Недев и Стефан Ангелов. Те са категорични, че ГЕРБ има решение за дългогодишния проблем, а обновяването на целия южен вход на старопрестолния град е приоритет на коалицията. Още през март уверихме хората, че ще отстояваме интересите им и сме категорични, че казусът с Присовските завои е от първостепенно значение, посочиха кандидатите.

Станислав Стоянов припомни, че по време на третото правителство на Борисов е направена първата важна крачка към решението. Участъкът „Присовски“ завои“ е с няколко последователни обратни криви с малък радиус, асфалтовата настилка и отводняването на пътното платно са с недобро качество и това създава предпоставки за много катастрофи. Затова Областно пътно управление-Велико Търново стартира през март открита процедура за изработване на идеен проект за изграждането на около 2,5 км ново трасе на инфарктния път. Чрез виадукти и съоръжения ще бъде изградена директна четирилентова връзка от началото на обходния път до Дебелец до Южния пътен възел.

Докато ГЕРБ бе в управлението, бе начертан и конкретен план за действия – процедурата за проектиране да стартира през май, с планиран срок за изпълнението -100 календарни дни. Към момента обаче няма никаква яснота какво се случва с проектирането, поясни Станислав Стоянов.

Заедно с Венцислав Спирдонов двамата коментираха и хаотичните твърдения за затваряне на Прохода на републиката. Предупредителни табели за предстоящ ремонт предизвикаха недоумение у шофьорите и в Северна, и в Южна България. От АПИ към момента не са излезли с официална информация какво ще се случва с „Хаинбоаз“, през който минава целият натоварен трафик за Южна България. Епизодични изявления има единствено пред някои медии, че ремонтът се отлага за неопределено време.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Присовски завои ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати