Вторник, 29 Юни 2021
            
Избори 2021

Листата на ГЕРБ-СДС: Гласуваме с номер 28 за по-добро образование, по-висока заетост и без повишаване на данъците

  28.03.2021 17:20
Листата на ГЕРБ-СДС: Гласуваме с номер 28 за по-добро образование, по-висока заетост и без повишаване на данъците

По време на предизборни срещи на кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС, при спазване на противоепидемичните мерки на открито, бяха засегнати важните теми за жителите на населените места около Велико Търново. Пазарът на труда, достойното пенсионно осигуряване и възможностите за ремонт на ВиК интересуваха жителите на Беляковец, Вонеща вода, Килифарево и Самоводене. Всяко от отправените питания получи отговор, тъй като е свързано с реални политики, заложени в програмата на ГЕРБ „България следващо поколение“.

ГЕРБ: Ръстът на доходите е икономически мотивиран

„Младите хора трябва да могат да изберат професии, подходящи за пазара на труда, като напълно реалистично е и заплатите да станат минимум 1000 лв.“, казаха проф. Любомира Попова и Георги Недев. Те допълниха, че и пенсиите при актуализирането ще достигнат средно 600 лв.
„Аз ще продължа да работя за младежта и спорта и ще настоявам от предстоящото изграждане на над 50 нови спортни зали в страната, част от тях да се реализират в община Велико Търново.
Постоянството и изпълнението на поетите ангажименти са едно от най-силните предимства на ГЕРБ, а така бъдещето е предвидимо. С тези думи досегашният народен представител и кандидат за следващия парламент Станислав Стоянов представи програмата, с която ГЕРБ гарантира устойчивостта в развитието на страната. Станислав Стоянов работи усилено и за решаване на проблеми с транспорта в малките населени места. Той поясни, че чрез промени в Закона за автомобилните превози вече са стартирали разгори с общините за субсидиране на нерентабилните линии. „Това е особено важно за всички хора в момент на криза и аз ще продължа работата в тази посока, но е важно да се спомене, че инфраструктурата също е от значение за обществения транспорт и в този смисъл вече има осигурени 600 млн. лв. по Плана за възстановяване и развитие, също и по линия на оперативните програми, допълва той.

Модернизация на ВиК в Беляковец, Вонеща вода и Килифарево

Кметовете на населени места разказаха пред кандидатите, че предстои още много работа, но и вече много проекти дават резултат. Като пример бе посочено село Беляковец и два от проектите им, с които са осигурени уреди в детската градина и предстои да се изгради нова детска площадка зад читалището. Селото има одобрен проект за цялостна подмяна на ВиК на стойност 10 млн. лв. който предстои да бъде финансиран от държавата. Първите два етапа вече са договорени с институциите.
Основно ще бъде ремонтиран целият републикански път между с. Вонеща вода и Трявна, който е най-пряката туристическа връзка с Велико Търново. В частта до с. Кисьовци вече са стартирали подготвителните дейности, всеки момент това ще започне и откъм страната на Трявна. В хода да ремонта ще бъде подменен водопроводът под централната улица в с. Вонеща вода.
В Килифарево стартира предпроектно проучване за ремонт на ВиК-мрежата. Другите въпроси в градчето бяха свързани с необходимостта от вътрешен ремонт на църквата „Успение Богородично“ и санирането на училището. Забавянето на тези проекти е заради кризата, породена от Covid-19 – за храма на финал са съгласувателните процедури, а за школото финансирането ще е по новите мерки за енергийна ефективност или по програма „Красива България“.
Жителите на Самоводене са доволни от новата инфраструктура – с ремонта на пътищата към Ресен и Обединение, Хотница и Русаля са решени проблеми, отлагани с десетилетия. Ремонтът на читалището бе друг актуален въпрос, поставен от хората. Станислав Стоянов подчерта, че това ще стане с проект по Плана за възстановяване и устойчивост, но настоятелството трябва да прехвърли сградата на Община Велико Търново. „ГЕРБ ще спечелят изборите и ще съставите правителство, но е хубаво, че въпреки това сте тук, и че не ни забравяте и когато ви изберем, защото на някои депутати виждаме очите само по време на кампания, а на някои и само от плакати“, казаха жители на Самоводене.
„Трябва да се състави правителство, защото с други политически сили ще има голямо забавяне. Този лукс в окото на бурята не бива да се допуска. Затова гласувайте с №28 за по-добро образование, по-висока заетост и запазване на данъците на сегашните им нива“, бе апелът на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в 4 МИР – проф. Любомира Попова, Станислав Стоянов, Георги Недев, Росица Димитрова, д-р Валентин Точков и Никифор Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати