Неделя, 01 Авг 2021
            
Велико Търново ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Бизнесът пред Коалиция ГЕРБ-СДС: България не бива да влиза в поредица от избори, нужно е работещо правителство

  17.06.2021 14:46
Бизнесът пред Коалиция ГЕРБ-СДС: България не бива да влиза в поредица от избори, нужно е работещо правителство

България не бива да влиза в поредица от избори след избори. Нужно е работещо правителство, което да продължи национално отговорните политики. Това бе отзвукът от срещите на водача на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и областта и кандидати за народни представители от коалицията с №5 с ръководствата и служители на две от най-големите компании в Старата столица и Горна Оряховица – МЕГАПОРТ и „Захрани заводи“. Предприятията са структуроопределящи за местната икономика и брутния вътрешен продукт.

Какво се случи за два месеца, откакто служебното правителство и подкрепящите го партии управляват без парламент – спряха всички големи инфраструктурни проекти, чието значение е огромно за развитието на икономиката в цяла Северна България. На въпрос какво ще направи ГЕРБ-СДС, за да спре тази ситуация, проф. д-р Ангелов бе категоричен: Ще направим всичко по силите си, за да съставим национално отговорно правителство.

Водачът на листата и колегите му Димитър Николов, проф. Любомира Попова и Росица Димитрова представиха през бизнеса приоритетите в управленската програма на ГЕРБ. Те припомниха, че най-голямата дясноцентристка партия е единствената, която предлага конкретна програма с ясно разписани цели, приоритети, секторни политики, за чието постигане и изпълнение са разписани конкретни решения и механизми.

Акценти продължават да бъдат доходите, образованието, здравеопазването, икономическият подем. ГЕРБ подготвя пакет от промени в законодателството, които да улеснят и ускорят инвестициите, да насърчат предприемачеството, инвестициите и зелената икономика.

Изграждането на АМ „Хемус“, което е доказан приоритет на ГЕРБ, е пряко свързано с оформянето на нова икономическа зона западно от Велико Търново, където е и базата на МЕГАПОРТ. Това е наш регионален приоритет, местната власт също е стартирала необходимите процедури, завършиха кандидатите с №5 в листата.

За икономиката в Горна Оряховица и региона, освен магистралата, водещо значение има строителството на съвременния транспортен център, обединяващ жп и сухоземна логистика. Именно заради това изграждането на интермодалния терминал е сред водещите проекти в разработения от правителството на ГЕРБ План за устойчивост и възстановяване, който служебното правителство поставя под огромен риск. Но при кабинет на ГЕРБ-СДС този модерен транспортен и логистичен обект ще запази своето приоритетно място, категорични бяха проф. Ангелов и кандидатите за народни представители.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ - СДС Мегапорт проф. Костадин Ангелов Захарни заводи Димитър Николов