Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Даная Мустафова от Горна Оряховица е сред първите, получили стипендия Learning Spirit за обучение в „Училища Европа”

  10.06.2021 16:42
Даная Мустафова от Горна Оряховица е сред първите, получили стипендия Learning Spirit за обучение в „Училища Европа”

Горнооряховчанката Даная Мустафова е една от първите възпитанички на „Училища Европа”, която получава подкрепа от стипендиантската програма Learning Spirit на фондация „Ст. Атанасов” и ЕСЕТ ООД. Шестокласничката ще има възможността да се обучава безплатно през следващата учебна година и да осъществи мечтите си, въпреки трудностите, създадени от годината на пандемия.

Програмата Learning Spirit е създадена с цел да поощри и възнагради любознателния дух на децата и усилията им в изучаването на чужди езици. Стипендията ще бъде присъждана всеки месец на един ученик от 42-та учебни центъра на „Училища Европа” в страната, като критериите са отлични резултати в усвояването на чуждия език и финансовото и социално положение на семейството на ученика. Стипендията ще бъде присъждана всеки месец за един ученик, като изборът на града ще бъде правен от фондация „Ст. Атанасов” и ЕСЕТ ООД, а стипендиантът ще бъде определян от ръководството на съответния регион и учебен център.

Първата стипендия бе определена през май и замина за Лом, а през юни късметът се усмихна на Даная от Горна Оряховица.

Момичето започва да посещава „Училища Европа” когато е във 2 клас. Вече четири години показва много старание и отлични резултати. Добрата новина за стипендията й дава сигурност, че ще продължи обучението си.

Бях невероятно развълнувана, когато ми казаха, че ще мога да продължа да уча. Харесвам езика, харесвам атмосферата в „Училища Европа” и съм благодарна на г-жа Светлозара Тинчева, че ни помага толкова много. Искам и аз да стана учителка, но мисля, че каквато и професия да избера, езикът ще ми е в помощ. Щастлива съм, че продължавам в „Училища Европа” и си мечтая да имам възможността и в бъдеще да уча в добри училища и университети, споделя Даная.


Ключови думи
Училища Европа Даная Мустафова Learning Spirit
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати