Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Училища Европа ще доказват, че са най-добри и в извънредната обстановка, наложена от COVID-19

  17.09.2020 14:50
Училища Европа ще доказват, че са най-добри и в извънредната обстановка, наложена от COVID-19

Най-старата и успешна езикова школа в Горна Оряховица натрупа нов опит с дистанционното обучение в края на миналата учебна година. Според родителите, качеството на онлайн уроците по нищо не се е различавало от присъственото обучение, но въпреки това Училища Европа държат, че най-добре се учи тогава, когато ученици и учители са заедно. Затова школата вложи много средства и усилия, за да отговори на изискванията за безопасност с оглед заплахата от COVID-19. Базата на училището дава възможност да се осигури достатъчно отстояние между учениците. Групите са от 6 до 8 човека, те ще се обучават в големи стаи с минимум 1,5 метра между всяко дете. Осигурени са различни вход и изход, за да не се засичат потоците, както и всички дезинфекционни и предпазни средства, изисквани от здравните наредби. С дистанционен термометър ежедневно ще се проверява здравното състояние на всеки ученик и учител.

Вложихме много усилия в осигуряване на сигурна среда. Искаме родителите и учениците ни да се чувстват спокойни и защитени. Заедно с това обаче продължаваме да вярваме, че най-важното в едно училище е качеството на преподавателите и знанията, които те дават, коментира управителката на Училища Европа в Горна Оряховица Маргарита Цанева.

Основният екип на школата съчетава младостта и опита –  високо квалифицирани преподаватели – магистри по английска филология.

Светлозара Тинчева е възпитаник на Училища Европа, преминала през всички нива, завършила университет и върнала се отново тук като преподавател. Тя вече има 8-годишен стаж и достатъчно опит, с който да надгражда ентусиазма на младостта.

Радослава Михайлова пък е сред основателите на Училища Европа в Горна Оряховица. Повече от 20 години тя работи не само като преподавател, но и като преводач и има много опит с говоримия английски.

Светла Василева – Андреева също е от старите кадри на Школата, която след дълго прекъсване се връща отново в Горна Оряховица. През годините е трупала много квалификации, а две години е била на международна длъжност в Щаба на НАТО в Хайделберг, Германия.

Основният екип е подпомаган и от много добри професионалисти като преподавателите Наталия Николова и Гергана Мидиева.

Тази година Училища Европа разширяват периметъра и към английския език добавя и обучение по немски. Голямата новост е, че ще се предлагат и уроци по математика и български език и литература за ученици от 4 до 7 клас. В тази услуга се включва и подготовка за външно оценяване и матури. Идеята дошла след разговор с родители. В момента върви записване на кандидатите, а уроците ще започнат от 1 октомври. Отново ще се разчита на много добре подготвени и мотивирани учители.

Всъщност на 1 октомври започва и новата учебна година за Училища Европа. Но в школата вече е пълно с живот, защото от няколко дни екипът подготвя усилено старта на новата учебна година. Очаква ни нелесна година, но ние повече от четвърт век сме преодолявали всички трудности. Както и досега ние ще залагаме на високото качество на преподаване. Вярвам, че всичко ще постигнем заедно с нашите деца и семействата им, които традиционно се доверяват на най-старата езикова школа в града. Имаме вече няколко поколения, израснали в Училища Европа и амбицията ни е да надстрояваме над реномето, което сме си изградили, казва още Маргарита Цанева.


Ключови думи
Училища Европа Маргарита Цанева английски език
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати