Петък, 13 Авг 2021
            
Горна Оряховица Други

Седмица на патрона тече в ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица

  13.05.2021 16:31
Седмица на патрона тече в ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица

ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица чества своя патронен празник. Седмицата, посветена на училището, е наситена с мероприятия. Всеки ден в периода от 10 до 14 май има различни изяви на учениците, в които се представят специалностите, изучавани в училището, успехите на възпитаниците и постиженията на техните учители.

Седмицата на Буров бе открита на 10.05. с представяне на специалностите „Банково дело“ и „Оперативно счетоводство“. В изградения виртуален банков офис учениците влязоха в ролята на банкови служители и клиенти, разигравайки различни професионални ситуации. Рекламни материали и платежни документи бяха предоставени от клон на търговска банка в града.

Изнесената счетоводна кантора даде възможност на учениците да покажат умения в решаването на практически счетоводни казуси и попълване на счетоводни документи.

Специалността „Оперативно счетоводство“ винаги е давала поводи за гордост на гимназията. Поредният такъв повод е участието и заслуженото трето място на Националното състезание по счетоводство, организирано от МОН, на Симона Москова от 12 „а“ клас.

Вторият ден, 11.05., бе посветен на специалността „Електронна търговия“. Учениците направиха презентации и изработените от тях през учебната 2020/ 2021 г. сайтове.

Празничната седмица продължи с мирис на бензин и представяне на специалността „Експлоатация на автомобилния транспорт“. На 12 май в двора на училището се проведе атрактивно състезание по майторско управление на лек автомобил, в което учениците демонстрираха умения за изпълнение на основни елементи на шофирането, придобити в часовете по учебна практика „Управление на МПС“. Младежите и девойките от 12 клас показаха на практика и теоретичните си познания, придобити в часовете по „Безопасност на движението по пътищата“.

В Деня на отворените врати – 13 май, училището бе посетено от много бъдещи осмокласници, техните родители и гости, които се запознаха с новостите в гимназията – изцяло обновени кабинети и STEM кабинет. Училището залага на новите технологии в обучението и е единственото в града, което разполага с умни чинове. Гостите получиха изчерпателна информация за специалностите, които училището предлага, както и отговор на всичките си въпроси.

Дните, посветени на празника на училището, съвпаднаха по време с Националната инициатива „Маратон на четенето“. Ученици и учители имаха възможност да представят автори и произведения, които харесват, четоха откъси от тях на своите съученици и ученици, обмениха впечатления от прочетените произведения.

За поредна година училището се включва в Националната инициатива на Института по български език към БАН „Написаното остава. Пиши правилно!“. Предвид кратките срокове и извънредната обстановка, събитието ще се проведе в следпразничната седмица.

В петъчния ден на 14 май от 10 ч. ПГЛПИ „Атанас Буров“ с концерт и специална програма ще отбележи своя празник и ще изпрати тържествено буровците Випуск 2021./ сн. архив RegNews


Ключови думи
ПГЛПИ "Атанас Буров" абитуриенти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати