Понеделник, 27 Дек 2021
            
Горна Оряховица Избори 2021

42 400 бюлетини доставиха в Община Горна Оряховица, машините ще дойдат в събота

  31.03.2021 15:55
42 400 бюлетини доставиха в Община Горна Оряховица, машините ще дойдат в събота

42 400 бюлетини, както и пълния набор изборни книжа, бяха доставени днес в Община Горна Оряховица и започна комплектоването им по секции. Раздаването на изборните материали на секционните комисии ще стане на 3 април с участието на представители на РИК. От 14 часа ще получат нещата си секциите от населените места на общината, а от 16 часа са градските комисии. По същото време трябва да бъдат доставени и устройствата за машинно гласуване. Тяхната доставка се организира от фирмата-вносител и ще става направо в помещението за гласуване, информира секретарят на Община Горна Оряховица Анелия Димитрова.

Предварителните изборни списъци включват 41 293 жители на общината с право на глас – 29 298 са в общинския център и 11 995 – в населените места. До неделя списъкът ще претърпи корекции, но общо взето това е базата, върху която ще се изчислява изборната активност.

Разкрити са общо 69 секции, в това число една в ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, още една в Болницата за останалите отделения и две подвижни – една за хора с увреждания и една за карантинирани и болни с ковид на домашно лечение. Близо 600 души ще са пряко заети с изборите на 4 април.

Машинно гласуване ще има в 60 секции. По принцип машини ще има в секции с над 300 избиратели, а под този праг са само тези в най-малките горнооряховски села – Горски горен и Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий и секцията в Болницата.

Мерките за безопасност са сериозни, за да се предпазят както на избирателите, така и на членовете на СИК. Осигурено е защитно облекло за членовете на подвижната СИК за карантинирани. В останалите секции трябва да се спазва дистанция и се влиза само с маски. Осигурени са и маски за тези, които са забравили своята, както и дезинфектанти. По възможност се препоръчва да се работи на отворени прозорци или поне често да се проветрява.

Влизането в СИК и самото гласуване не е по-опасно от отиването до магазина, но бъдете отговорни към себе си и към другите и спазвайте правилата. Изборът е между 30 листи и общо 241 кандидати. Има и едно квадратче за тези, които искат да кажат не на всички. Бюлетината е дълга малко над 60 см, достатъчно добре се вижда дори да сте си забравили очилата. Още по-лесно се гласува на машината. Така че нищо сложно на 4 април - сложете маската и гласувайте смело.


Ключови думи
бюлетина избори секции Анелия Димитрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати