Вторник, 28 Дек 2021
            
Избори 2021

Шемшево, Леденик и Балван са все по-привлекателни за инвестиции

  14.03.2021 19:41
Шемшево, Леденик и Балван са все по-привлекателни за инвестиции

Новата индустриална зона между Велико Търново и Момин сбор, която ще се изгради след строителството на магистралите „Хемус“ и „Русе-Велико Търново“, бе сред водеща тема в срещите на кандидатите на ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов, Росица Димитрова и Никифор Тодоров в селата Шемшево и Леденик. В Шемшево кандидатите напомниха за сериозното подобрение на инфраструктурата през последните години със средства от държавата и допълниха, че предстои ремонт и на останалата част от пътя към селото, който вече е и изцяло осветен нощно време.
Бяха дадени и още примери – изграденият нов мост над р. Янтра и в съседство до него - пътен участък с нов водосток в участъка от пътя Велико Търново – Шемшево, преасфалтирането на главните улици в Шемшево и Леденик, на двете отсечки, свързващи Леденик със старопрестолния град. В разговорите с жителите и от двете села кандидатите подчертаха политиката на правителството на ГЕРБ никога да не дели кметовете на политическа принадлежност.
В отговор на политически спекулации, кандидатите от ГЕРБ-СДС споделиха реалните факти относно Депото за строителни отпадъци близо до Леденик. Вече е започната процедура за изработване на Подробен устройствен план за обекта. Това е много важна стъпка, предприета от Община Велико Търново, която ще позволи чрез проект долната част на депото, която е в близост до р. Янтра да се рекултивира, оздрави и облагороди, а в горната част да бъде изградена съвременна система за рециклиране на строителните отпадъци. В този смисъл става ясно, че в Леденик няма да се изгражда регионално депо за строителни отпадъци.
Росица Димитрова и Станислав Стоянов продължиха срещите си в село Балван, където основна тема бяха социалните услуги и задържането на младите хора чрез целенасочени усилия в подкрепа на деца и семейства. Димитрова, която е добре позната в селото чрез работата си по първия за България Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие, припомни за усилията им заедно с неправителствени организации и общината да създадат този център, превърнал се в пример за стартиране на социална услуга от малко населено място. Селото е добър пример и по отношение на достъпа до социални и здравни услуги. Там се намира и помещаващият се в бившата здравна служба „Дом за възрастни хора „Св. Иван Рилски“ с капацитет 20 места. Росица Димитрова разкри пред жителите за каузата й за създаване на хоспис за хора в тежко състояние, който да се разкрие в старата столица.
Решаването на въпросите със строителните отпадъци бе залегнато и в село Балван, тъй като според жителите много семейства се завръщат да живеят там и се генерират много строителни отпадъци, а депата за тях  са далеч и транспортирането е неудобно за хората. Станислав Стоянов пое ангажимент за намиране решение, съобразено с европейското и националното законодателство.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати