Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Избори 2021

ГЕРБ няма да повишава данъците, нов Кодекс на труда ще въведе гъвкаво работно време

  17.03.2021 17:07
ГЕРБ няма да повишава данъците, нов Кодекс на труда ще въведе гъвкаво работно време

В нов Кодекс на труда ще бъдат регламентирани гъвкаво работно време и дистанционна работа. Предвидено е изграждането на платформа за прогнозиране на работните места на бъдещето и необходимите за тях умения. В политическата програма на ГЕРБ „България следващо поколение“ е заложено и да няма повишаване на данъците.
Това заяви пред колектива на предприятието от шивашката индустрия „Петров текстил“ във Велико Търново кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов. Заедно с него в срещата участваха колегите му от листата проф. д-р Любомира Попова, Росица Димитрова и Христо Стоев.
Станислав Стоянов заяви, че като радетел на българските бит, култура и традиции ще работи за развитието на културата и туризма във Велико Търново, които са сред основните индустрии на града, носещи доходи за общината и жителите и.
„Всички говорим за доходи, а във Великотърновския регион те могат да се привлекат най-вече, когато завършим големите инфраструктурни проекти-АМ „Хемус“ и АМ „Русе-Велико Търново“. Това ще привлече български и чуждестранни инвеститори в областта. Предвижда се и технологичен парк в района на село Момин сбор. Като прибавим и терминала за интермодален транспорт в Горна Оряховица, железопътния възел и летището, което ще се разработи занапред, смятам, че Великотърновският регион е обречен на успех“, подчерта Станислав Стоянов.
Той допълни, че в момента Северна България изостава с около 30 % от южната част на страната, която се развива с бързи темпове благодарение на инфраструктурата на 21 век. „Това обаче е основен личен приоритет на министър-председателя Бойко Борисов- автомагистралите и свързаната с тях инфраструктура в Северна България да бъдат изградени“, каза още Стоянов.
Кандидатите от ГЕРБ-СДС допълниха, че когато се говори за оцеляване, доходи и криза, трябва да се знае, че от премиера Бойко Борисов и правителството са договорени за следващите 9 години 58 млрд. лева за българската икономика и възстановяването след COVID-кризата. „Тези средства ще се влеят във всички сектори на обществения живот и икономика. Това е огромен ресурс, който ще изисква добро управление и да се насочи към инфраструктура, социални услуги, образование, здравеопазване и др. Тези мерки и средства ще помогнат да излезем от кризата“, поясниха кандидатите за народни представители.  
Политиката на ПП ГЕРБ е насочена в помощ на предприемачите. „Важно е да оказваме подкрепа на бизнеса, защото ако се запази заетостта, ще има благоденствие за всички. Много се направи през последната година в условията на криза чрез мерките 60/40, „Запази ме“ и др. Живеем в град с високо образование, със сериозен поток от туристи и нуждите и приоритетите на Велико Търново винаги са били и приоритети на държавата. Правителството на ГЕРБ управлява страната в най-трудните години на пандемия, която създаде сериозни изпитания-икономически, психически и здравни, но доказа, че се справя успешно и води страната по правилния път“, поясни Христо Стоев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати