Неделя, 23 Май 2021
            
Велико Търново Избори 2021

ВМРО във Велико Търново отива на изборите с двойна листа

  21.02.2021 12:39
ВМРО във Велико Търново отива на изборите с двойна листа

С листа от 16 имена – удвоен брой на мандатите за област Велико Търново, ще се яви ВМРО на Парламентарни избори 2021. Водач е доц. Милен Михов – зам.-председател на партията, председател на Областния й комитет във Велико Търново и настоящ народен представител. По думите на председателя на Областния предизборен щаб Николай Цонев, доц. Михов е предложен и одобрен за водач заради работата му през изтичащия мандат на 44-то Народно събрание. Номинации за първото място е получил и председателят на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, но той е предпочел да е начело в област Плевен.
Втори в листата е екскметът на Златарица Пенчо Чанев, а трета – д-р Юлия Тонкова, зам.-председател на Великотърновския общински съвет.
Следват Кирил Кирилов - общински съветник в Горна Оряховица, Николай Цонев, който е и зам.-директор на ПМГ ``Васил Друмев`` във Велико Търново, проф. Мирослав Гълъбов – областен координатор на Съюз на патриотичните сили ``Защита``, гинекологът д-р Магдалена Христова-Джикова, студентът по режисура Пламен Борисов от Свищов.
На девето място е историкът и председател на Общинския комитет на ВМРО Евгени Коев, на десето – бившият кмет на Павликени инж. Ангел Генов. 11-ти в листата на ВМРО за IV МИР е зам.-кметът на Велико Търново в периода 2003 – 2011 г. Йордан Грозданов. На 12-то място е Веселина Йонева-Йорданова – управител на обект за бързо хранене, на 13-то – историкът и главен учител в СУ ``Иван Момчилов`` в Елена д-р Йордан Минчев. Адвокат Кирил Станчев е на 14-та позиция в подредбата на ВМРО за областта, а колегата му Петър Зангов от Лясковец е 15-ти. Листата затваря историкът Димитър Димитров.
Средната възраст на кандидат-депутатите е 52 г., което, по думите на доц. Милен Михов, е доказателство, че те са хора с житейски опит, изградили лична кариера и с трайно присъствие в обществения живот в областта. Най-млад е 29-годишният Пламен Борисов от Свищов, доайенът е 72-годишният инж. Ангел Генов от Павликени. Част от номинираните са с повече от 1 висше образование. Преобладават юристите и учителите. 11 от издигнатите са били или в момента са общински съветници. 1/3 от кандидатите са представители на гражданската квота.
Номинациите бяха направени от общинските ни организации и утвърдени от Областния комитет без вмешателство от централата ни. Така че ние носим отговорността, коментира доц. Михов.
Водачът на листата не очаква негативни последствия от решението на партията да се яви самостоятелно на изборите на 4 април. От ВМРО заявиха, че ще водят разумна предизборна кампания с акценти доходите, сигурността, грижата за семейството и децата и ускореното икономическо развитие.


Ключови думи
ВМРО листа област Велико Търново доц. Милен Михов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати