Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

ОУ „Иван Вазов“ отбелязва 170 години от рождението на Иван Вазов

  09.07.2020 13:59
ОУ „Иван Вазов“ отбелязва 170 години от рождението на Иван Вазов

Песента „Питат ли ме дей зората“ огласи в ранни зори двора на ОУ „Иван Вазов“. Тя даде начало на поредица от инициативи, с които в днешния ден училището отбелязва 170 години от рождението на патриарха на българската литература – Иван Вазов.  Детската площадка се превърна в сцена, където малчуганите изявиха талантите си, рецитира и пяха произведения от дядо Вазов.

Към празника се присъедини Мариана Иванова, учител по история и цивилизации, която разказа забавни и малко известни случки от живота на Вазов и неговото семейство. С речтата си „гъвкава, звънлива“ тя пренесе учениците в онези славни дни и накара всички да се почувстват горди, че сме потомци на велики българи.

Училищния двор се преобрази в платно за рисунки на асфалт на тема „българин да се наричам – първа радост е за мене“.  Ръцете на малките художници рисуваха  пейзажи и герои от Вазови произведения.

В събитията, посветени на годишнината от рождението на Иван Вазов взе участие и Общинска библиотека – Горна Оряховица. Ивалина Григорова, библиотекар към детски отдел увлекателно представи на малките ученици част от прекрасни Вазови стихове и разкри богатсвото на българската реч и майсторството на великия поет.

Учениците от своя страна демонстрираха умения за изразителен прочит чрез стихове написани от патрона на своето училилище.

 


Ключови думи
ОУ Иван Вазов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати