Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

ОУ „Иван Вазов” посреща новата учебна година с обновени спортни площадки

  15.09.2020 10:40
ОУ „Иван Вазов” посреща новата учебна година с обновени спортни площадки

По традиция в навечерието на всеки 15 септември ОУ „Иван Вазов” добавя нова придобивка. Тази година учениците ще се радват на обновени спортни площадки с нова настилка на двора и нови уреди. Освен това през лятото бе направен нов покрив на основната сграда на училището.

546 ученици, от които 72 първокласници, ще учат в ОУ „Иван Вазов” през учебната 2020/2021.  Началото на новата година е различно от всеки друг път. Всички, освен първолаците, влязоха направо в класните стаи без обичайното тържество. На входа ги посрещат термометри и дезинфектанти, а и изискването до класната стая да бъдат с маска. До няколко дни училището ще има и терморамка, която ще мери температурата на един от входовете. Учениците са разделени на три основни потока, всеки от който влиза от различен вход и ползва отделни тоалетни. Часовете започват по стъпаловиден график, за да не се засичат децата през междучасията. Всеки клас ще учи само в една стая, за да няма голямо движение по коридорите, а в прогимназиалния курс учителите ще обикалят по кабинетите.

За най-малките все пак и днешният 15 септември беше тържествен ден. Дори и в това време на изпитание, трябва да усетите, че този ден е специален и важен за вас, каза отец Зоран, който благослови децата и училището и откри учебната година с „На многая лета”. Кратка програма посрещна най-малките ученици в двора на училището, където бяха допуснати единствено техните родители. Останалите възрастни изпратиха децата си до вратата на двора. Първокласниците бяха приветствани от името на Общината от зам. кмета Николай Георгиев и от директора на ОУ „Иван Вазов” Иван Момъков.


Ключови думи
ОУ Иван Вазов първи учебен ден спортни площадки Иван Момъков отец Зоран
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати