Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Седмокласниците на ОУ „Иван Вазов” се сбогуваха с училището, сядайки на чиновете си от 1 клас

  02.07.2020 12:32
Седмокласниците на ОУ „Иван Вазов” се сбогуваха с училището, сядайки на чиновете си от 1 клас

С класна стая на открито, под лъчите на юлското слънце, ОУ „Иван Вазов“ изпрати випуск 2020. В двора на училището беше подредена класна стая и то не каква да е, а такива, която връща седмокласниците към първите им стъпки в училище. Учениците на Първо основно напуснаха родното си училище така, както са и започнали - на масичките от първи клас.

Особеният час започна с ритуал. Знамето на училището беше вдигнато от носителя на наградата „Млада Горна Оряховица“ Илия Генчев Ников.

Директорът Иван Момъков поздрави завършващите с успешното приключване на тази необикновена учебна година.

Децата разказаха за наученото през седемте години.          Открили са, че книгите са одухотверявали човечеството откак се е появила писмеността. От английския език са разбрали, че освен Шекспир, освен трагичната любов между Ромео и Жулиета, има и неправилни глаголи, сегашно перфектно време... Историята ги е научила, че героите не са измислени хора, а действителни личности, живели много преди нас и жертвали живота си за идеалите си. Открили са тайното преддверие на природните науки. Навлезли са в дебрите на математиката като наука.       През цялото време са рисували, пяли и спорували.

През последните четири месеца са се убедили, че компютърът е гениално откритие и мощно средство за комуникация, производство и изобретения.

„Само когато сме заедно, само в нашето училище, ние постигаме успехи, само ТО ни прави значими. Седми клас е само началото на нашия УСПЕХ. За всичко това от сърце благодарим на вас, любими учители. Аплодисменти!“, казаха на сбогуване бъдещите гимназисти.


Ключови думи
ОУ Иван Вазов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати