Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Недвижими имоти за над 10 милиона лева се продават в Леденик

  14.06.2020 07:54
Недвижими имоти за над 10 милиона лева се продават в Леденик

Сградният фонд в близкото до Велико Търново село Леденик може да бъде оценен за милиони левове, а в момента на пазара за недвижими имоти се продават къщи и парцели за над 10 милиона лв., показва проверка на „Кореспондент“.
Селото от години се радва на сериозен интерес от страна на великотърновци, които предпочитат да си купуват имоти в близкото населено място. Пътят до старата столица с кола е буквално няколко минути, освен това има и редовен градски транспорт. Селото е уредено, има магазини, училище, детска градина и всичко необходимо за възрастни хора и млади семейства.
Всички тези удобства и предимството да живееш в добре уредено село обаче си имат цена. При това доста солена. Къщите и парцелите в землището на Леденик понякога са с космически цени.
Семейните къщи в момента варират между 50 000 и 100 000 евро. По-големите имения достигат и до 200-300 хиляди евро. Особено скъпи са и парцелите. В зависимост от големината те се предлагат от 20 000 евро до над 2 милиона евро. Причина за това е индустриализацията на района и постоянното разширяване на запад.
В редки случаи могат да бъдат открити и по-евтини къщи, които се купуват доста бързо и не са в много добро състояние. Много от мераклиите са готови да правят големи ремонти, затова и много от старите къщи в Леденик са изцяло реновирани.
Като цяло обаче цените в Леденик са силно завишени. Много от имотите са по-скъпи и от тези в областния град. Но така или иначе търсенето определя и пазара. В крайна сметка близките до старата столица села продължават да държат и най-високите цени. Още повече, че по време на пандемията мнозина разбраха, че селските имоти са незаменим оазис за цялото семейство.


Ключови думи
имоти Леденик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати