Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

Ген. Венцислав Мутафчийски: 0, 1% от българите са напът да провалят усилията на всички

  11.04.2020 08:47
Ген. Венцислав Мутафчийски: 0, 1% от българите са напът да провалят усилията на всички

Семейството от Великотърновско, дало положителни проби за коронавирус, се е прибрало от Англия. Проявите на заболяването при родителите и 9-годишното дете са в лека степен, тримата са изолирани в домашна среда, информира на редовния си сутрешен брифинг началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
99,9% от българите, които спазват правилата, се чувстват провалени заради останалите 0, 1%, които не ги спазват, смята генералът. Заради малка част от населението е напът да бъде провален целият модел. Ето защо Щабът ще предложи по-строги мерки за борба срещу коронавируса – най-малкото задължително носене на маски на определени места.
24 са новите случаи, установени през последното денонощие от тествани 376 в страната, 12 от тях са настанени в болници. Общо 648 са регистрираните българи с инфекцията, активните случаи са 560 – 62 са излекувани, а 26 починали. 231 от пациентите са в болници, като интензивните са 32.
Светът е пламнал. Затова горещо препоръчваме хората да си останат вкъщи – физическото дистанциране е единственото нещо, което може да ги предпази, за пореден път апелира ген. Мутафчийски.


Ключови думи
Мутафчийски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати