Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

IT мениджърът Деян Куздов разделя „не мога” със запетая и има стратегия за опазване на околната среда

  10.10.2019 10:20
IT мениджърът Деян Куздов разделя „не мога” със запетая и има стратегия за опазване на околната среда

 - Представете се за хората, които не Ви познават…

 - На 26 години съм, възпитаник на ПМГ „Васил Друмев“ със специалност „Информатика“. Имам магистратура по бизнес лидерство и маркетинг. Професионалният ми път е свързан с IT-сектора и работя като мениджър на собствена маркетингова компания, базирана във Велико Търново. Страстен привърженик съм на ФК „Етър“. Активно участвам в реализирането на дългогодишната идея за направа на фен магазин на отбора.

- Защо приехте да сте част от промяната, която предлага ВМРО и защо ВМРО?

 - Приех да бъда част от гражданската квота на ВМРО, защото основно място в програмата на партията заема политиката, ориентирана към младите хора и подобряване на възможностите за тяхното развитие в община Велико Търново. Като представител на младото поколение, това е и един от основните ми приоритети. В лицето на ВМРО виждам хора, с които споделяме сходни възгледи и идеи за развитието на общината.

 - Задълженията на маркетинг мениджъра изискват от него да прави проучвания, да анализира, да предлага и да ръководи стратегиите за решаването на проблеми. Предвид професията и в качеството си на кандидат за общински съветник как виждате Велико Търново като среда, инфраструктура и място за живот и развитие на младите хора?

 - Велико Търново, подобно на други общини от същия мащаб, среща големи трудности пред това да задържи младите хора и да им предостави достатъчно добри възможности, въпреки че разполага с голям потенциал като университетски град. Общината трябва да положи усилия за привличане на инвеститори с по-големи финансови възможности, които да са в състояние да осигурят по-добри възнаграждения и перспективи. От ключово значение за младите семейства е наличието на добра инфраструктура, активен културен живот и условия спокойно да отглеждат децата си. В тази връзка в програмата на ВМРО е заложено осигуряването на безплатни детски градини, което ще бъде и част от моята кауза като общински съветник.

 - Кризи и проблеми се решават с правилните решения. Кои предизвикателства за по-добър и качествен живот във Велико Търново ще изискват Вашия опит и умения?

 - Като представител на IT-сектора смятам, че Община Велико Търново трябва да се съсредоточи в привличането на повече високотехнологични компании и производства, които могат да осигурят нови работни места с по-високи възнаграждения. Тези компании са щадящи околната среда, а въпросът за екологията и чистотата на въздуха е основен и наболял проблем за всички търновци. Развитието на икономиката не може да бъде за сметка на здравето на хората. Община Велико Търново трябва да поставя на първо място гражданите, а не корпоративните интереси.

Смятам, че Велико Търново притежава много по-голям потенциал в сферата на туризма. Със своя опит, умения и идеи мога да бъда полезен, чрез създаването на цялостна рекламна стратегия, насочена към потенциалните пазари. Тя ще допринесе за привличането на по-платежоспособни туристи и удължаването на техния престой, респективно и за по-високи приходи за всички, заети в туристическия бранш.

- Трябва ли младите да участват по-активно и отговорно в правенето на политика и защо?

 - Младите трябва да участват активно, не само в правенето на политика, но и във всяко друго обществено начинание, защото движещата сила на всяка промяна трябва да идва от енергията на младото поколение. За добро или лошо, политиката определя всеки един аспект от нашето ежедневие – бизнес климат, здравеопазване, образование, култура, спорт. Липсата на заинтересованост е пагубна за нашето бъдеще. Младите хора са символ на промяната и те трябва отговорно да заемат своето място в управлението.

 - Какъв е девизът, който Ви „вдига“ и е мото в живота Ви?

 - Успехът идва, когато разделиш „не мога“ със запетая.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
IT мениджър гражданска квота ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати